Empreses

Artesans, lideratge en WordPress

Dos joves emprenedors se situen com a màxim exponent d'aquest CMS a l'Estat

Artesans és una empresa tecnològica nascuda a Barcelona el febrer del 2013, sota la direcció de Joan Artés i Arnau Sans (www.artesans.eu), dos joves que en tan sols tres anys han convertit la companyia en líder a l'Estat en desenvolupament de projectes web amb WordPress, el sistema de gestió de continguts –o CMS (Content Management System)–, de codi lliure i amb el qual ja funcionen el 26% dels webs de l'Estat

Artés té 25 anys i en fa més de deu que volta pel món de les noves tecnologies. “Sempre m'he sentit atret pel món d'internet i el llenguatge informàtic”, diu, i explica com, de petit, va ajudar a la informatització de la ferreteria del seu pare. Poc després, amb 14 anys, ja va assistir a la seva primera Lan Party, “una trobada on tothom va amb el portàtil per jugar, compartir i intercanviar informació sobre les TIC”, explica.

IMPLICACIÓ.

“Em vaig assabentar de l'existència de WordPress, de la filosofia dels seus creadors i seguidors, i em va engrescar molt”, assegura Artés. Sans, el seu soci a Artesans –de la unió dels cognoms dels dos socis neix el nom de l'empresa–, exercia de director general a Ocio Digital, una xarxa de portals i blogs amb continguts d'oci i tecnologia, propietat del grup ITnet. També enamorat de WordPress, Sans dissenyava a hores lliures webs i blogs per a tercers. Tots dos van decidir independitzar-se i crear la seva pròpia empresa, dedicada exclusivament a construir a través de WordPress.

Artés i Sans no van trigar a rebre ofertes, i a final del 2014 Artesans va entrar a formar part d'Omitsis, una consultora tecnològica creada a Barcelona el 2008, tot mantenint la independència empresarial.

FILOSOFIA.

“Artesans creix ràpidament, però mai ha rebut cap ajut o subvenció”, destaca Artés. Entre els seus clients més destacats hi figuren l'escola de negocis IESE, els laboratoris Almirall, GSMA (agrupa operadors i companyies de telefonia mòbil), Banc Sabadell, Ajuntament de Barcelona, Generalitat, Minoria Absoluta, Mobile World Capital, Captio, la UAB i Stradivarius.

Però per Artés, WordPress és molt més que un sistema de gestió de continguts, i confessa que és un fidel seguidor de la filosofia col·laborativa i lliure del seu creador, Matt Mullenweg. Entre moltes activitats desinteressades, dedica part del temps a divulgar WordPress a través de la plataforma Meetup (és un dels organitzadors de conferències mensuals i gratuïtes al Mobile World Centre de Barcelona, seu de Telefónica) i també és un dels impulsors de la trobada anual WordCamp, que aquest any Barcelona acollirà (barcelona.wordcamp.org).

La passió d'Artés i Sans per WordPress i la filosofia que l'envolta han estat els detonants de situar Artesans en el màxim nivell d'excel·lència.

Facturació

200.000€

Treballadors

4

Any de fundació

2013

“Five for the future” (cinc pel futur), demana el creador de WordPress als seus usuaris. I això és el que fa Artés: dedica cinc minuts diaris a millorar el producte, per a benefici de tots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona