Economia

Més de nou hores d'escorcoll a la casa de Mario Conde

La Guàrdia Civil manté detinguts l'expresident de Banesto i el seu fill Mario Conde Arroyo

Tots dos són presents al registre

L'actuació policial genera una gran expectació mediàtica

Continua l'escorcoll a la casa de Mario conde. Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil porten més de nou hores al domicili familiar de l'expresident de Banesto, un xalet situat al número 63 del carrer de Triana del districte de Chanmartín, i es preveu que pugui durar algunes hores més. A l'exterior de l'immoble s'han concentrat nombrosos mitjans de comunicació, veïns i curiosos.

Fonts de la investigació han confirmat a Efe que tant Mario Conde com el seu fill, Mario Conde Arroyo, tots dos detinguts a primera hora del matí, estan presents a l'escorcoll, que ha començat cap a les vuit del matí.

Uns vuit o deu agents de la UCO es troben al domicili, un habitatge unifamiliar amb càmeres de seguretat; la porta està custodiada per dos agents uniformats de la Guàrdia Civil.

Cap a les deu del matí els agents que estan duent a terme l'escorcoll han entrat a la casa amb capses de cartró plegades i cinta d'embalar per transportar-hi la documentació que puguin intervenir.

Durant aquest temps, només ha abandonat el domicili l'advocat de l'exbanquer, Ignacio Peláez, que ha explicat als mitjans que no pot comentar “res” perquè la investigació “està sota secret de sumari”.

A band de Conde i el seu fill, agents de la UCO també han arrestat la filla de l'exbanquer Alejandra; el marit d'aquesta, Fernando Guasch Vega-Penichet; l'advocat Francisco Javier de la Vega; Francisco de Asís Cuesta; María Cristina Álvarez Fernández, i Roland Stanek.

Tots ells serien testaferros de Conde, que hauria creat un entramat de societats per repatriar diner saquejat a Banesto des de comptes a Suïssa o el Regne Unit a través de préstecs, ampliacions de capital i ingressos en efectiu. la Fiscalia Anticorrupció estima en més de 13 milions d'euros el volum d'aquestes transaccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia