Economia

Els treballadors de Delphi aproven l'acord per l'ERO

La plantilla de la planta de Sant Cugat del Vallès va ratificar l'expedient de regulació acordat divendres

Un 78% dels treballadors van votar a favor d'acceptar-lo

Els treballadors de la planta Delphi de Sant Cugat del Vallès han ratificat el preacord al qual es va arribar divendres entre el comitè d'empresa i la direcció sobre l'ERO que l'empresa va anunciar a final de març. Un 78,3% dels treballadors de la planta de bombes d'injecció per a automoció es van mostrar a favor de l'acceptació de l'expedient, que implicarà l'acomiadament de tota la plantilla, que és de 540 treballadors. En la votació, que es va dur a terme dimarts, un 17,2% dels treballadors van votar contra la ratificació de les bases de l'ERO i un 4,1%, en blanc.

L'acord estableix indemnitzacions de 65 dies per any, una paga lineal de 12.000 euros i prejubilacions per als treballadors majors de 56 anys. L'entesa també ofereix el pagament d'un conveni especial de Seguretat Docial per als treballadors que facin 55 anys aquest any i un pla de recol·locacions que s'ha de posar en marxa en els dies vinents. A més, es va acordar que els actius industrials passin a mans de la plantilla perquè siguin ells mateixos els qui provin de negociar amb possibles inversors.

El president del comitè d'empresa de la planta, José Antonio Morán, va valorar ahir l'acceptació de l'ERO com a positiva per la unitat que els treballadors van demostrar. “Ens continua quedant un gust amarg a la boca sabent que estem parlant del tancament d'una planta, que Delphi hauria d'haver fet més esforços, però rebre el suport de la plantilla és una valoració positiva”, va dir. I el secretari general d'UGT, Esteban Rodríguez, va ressaltar “la maduresa” amb què els treballadors han actuat.

Ara s'espera que la direcció comenci a aplicar l'ERO el 13 de maig, amb 65 acomiadaments, i que la planta quedi tancada a final d'any. D'altra banda, la plantilla mirarà de negociar amb possibles nous inversors.

LA XIFRA

540
treballadors
, el total de la plantilla de Delphi a Sant Cugat, perdran la feina amb l'aplicació de l'ERO.

Possibilitat de reindustralització

Abans d'acabar el període de consultes de l'aplicació de l'ERO, Delphi va estar negociant la venda dels actius a un grup d'inversors que hi estaven interessats. Tot i que els treballadors van demanar que no es presentés l'ERO fins que la direcció hagués tancat un pacte amb els finançadors, finalment l'empresa no va poder fer-ho. És per aquesta raó que el preacord inclou que els actius passin a mans dels treballadors, perquè aquests puguin continuar treballant en el procés de reindustralització de la planta. Aquests possibles nous inversors es quedarien amb la planta i amb prop de 210 treballadors de la plantilla actual.

En aquest sentit, el comitè d'empresa va demanar “plena” implicació de la Generalitat i de l'Ajuntament de Sant Cugat “per arribar a un bon acord”. I Morán va dir que en els pròxims dies s'espera fer una reunió amb inversors, administracions públiques, el comitè d'empresa i, fins i tot, Delphi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona