Economia

Els empresaris busquen noves formes per finançar-se

Acció fa a Girona el primer Esmorzar de Finançament fora de Barcelona per difondre entre una norantena d'empresaris “bones pràctiques d'inversió”

“Aquest és el primer Esmorzar de Finançament al territori després de deu anys a Barcelona”, explicava ahir la directora de relacions institucionals i territori d'Acció, Francesca Guardiola, que hi afegia que s'havia escollit Girona perquè “ha demostrat que hi ha latent tota una infraestructura que està en funcionament”. Els Esmorzars de Finançament, que són trobades que es faran cada dos mesos fins a finals d'any, tenen com a objectiu “traspassar informació sobre noves formes de finançament, bones pràctiques d'inversió i, també, són un punt de trobada on la gent pot interactuar”, va explicar el director de finançament d'Acció, Oriol Sans. Tots dos van participar ahir en la primera d'aquestes trobades, que, amb el títol El capital risc acompanyant les pimes, es va celebrar al Parc Científic i Tecnològic de la UdG amb la presència d'una norantena de gironins de perfil divers, ja sigui emprenedors, pimes i inversors, segons explicava el director d'Acció a Girona, Ferran Rodero.

La ponència va anar a càrrec de Mario Sans, conseller delegat d'Integra Capital SCR, que va explicar la seva experiència com a inversor en pimes industrials. Per la seva banda, la presidenta de la Xarxa de Business Angels de Girona, Belen Cobo, que va cloure l'acte, va explicar que aquesta associació, creada el gener del 2015, té la missió de vehicular la inversió privada en empreses de nova creació a Girona. “La nostra voluntat és incentivar que la gent que disposa d'un capital i el vol invertir ho pugui fer amb les màximes garanties”, va dir Cobo, que hi va afegir que el risc es pot minimitzar si es professionalitza o es comparteixen “les experiències entre els diferents inversors perquè cadascun té el seu punt de vista i aporta els seus coneixements i bagatge professional a l'hora de validar i valorar els projectes”. Per Cobo, a Girona “hi ha camp per recórrer, sobretot a l'hora d'activar la gent i que vegi l'activitat d'inversions en empreses com a cosa possible”.

El segon Esmorzar de Finançament serà el 7 de juliol amb el títol Aquelles quatre coses que he après com a inversor privat, a càrrec de Jordi Priu.

LA FRASE

S'ha començat per Girona perquè ha demostrat que hi ha latent tota una infraestructura
Francesca Guardiola
directora de relacions institucionals d'acció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona