Economia

Trobada d'economia social i solidària a Igualada

Amb el nom de Coop de Cap les diferents iniciatives que hi ha a l'Anoia es trobaran el 4 de juny a la plaça Pius XII

L'objectiu és tenir més visibilitat i coordinar-se per continuar creixent

El 4 de juny es farà a Igualada la primera trobada d'economia social i solidària de l'Anoia, que es presenta amb el nom de Coop de Cap. És una iniciativa que unirà en un mateix espai les diferents iniciatives en cooperativisme que han sorgit a la comarca en diferents àmbits, com el consum, l'habitatge o les energies renovables.

La trobada serà a la plaça Pius XII de les deu del matí a les dues de la tarda. S'hi instal·laran parades de les diverses cooperatives i tothom que hi vagi podrà parlar amb els impulsors de les diferents iniciatives i saber com s'hi poden implicar. La jornada s'ha dividit en dues parts ben diferenciades. La primera estarà dedicada a les iniciatives de caràcter comarcal, tretze o catorze, que podran presentar les seves activitats. Posteriorment es faran les presentacions d'aquelles cooperatives més arrelades, que ja funcionen en l'àmbit català o espanyol. Es tracta d'iniciatives com Som Energia, sobre les energies renovables, Fiare, de banca ètica, o Eticom, sobre telecomunicacions.

Els organitzadors de la trobada destaquen que “en els últims anys han sortit nombroses iniciatives, sobretot cooperatives, que proposen formes diferents de relacions econòmiques basades en la sostenibilitat, l'autoorganització, el valor de les persones o la solidaritat”. La comarca de l'Anoia no és una excepció a aquesta realitat i un petit grup de gent compromesa amb aquestes iniciatives va decidir fa uns mesos tirar endavant aquesta trobada. L'objectiu és doble, segons explica Jaume Fons, un dels organitzadors. D'una banda, cal “donar visibilitat” a aquesta projectes davant la gent que no els coneix i, de l'altra, cal “coordinar-se millor per anar creixent”.

LA XIFRA

14
iniciatives d'economia social
es calcula que hi ha ara a l'Anoia, sobretot en el camp del consum i l'agricultura.

Les iniciatives: de Naturalment a La Cia

Entre les iniciatives que han sorgit a l'Anoia al voltant de l'economia social destaca Naturalment, una de les cooperatives més veteranes. Sorgida el 1998, es tracta d'una cooperativa assembleària i autogestionada que forma un grup de consum de productes ecològics i de proximitat. I entre els projectes més actuals hi ha La Cia (Cooperativa Integral de l'Anoia), que farà la seva presentació el 18 de juny i que té l'objectiu d' establir un model de transició a noves formes d'autoeconomia social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA