Economia

economia

treball

Front comú per exigir més agilitat en l'ocupació juvenil

Generalitat i agents socials insten el govern espanyol a eliminar requisits en l'accés dels joves als programes ocupacionals

No poden haver treballat durant el mes anterior a la petició, per exemple

El govern català, sindicats, patronal i entitats municipalistes, a través del consell de direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), del qual formen part, van demanar ahir per unanimitat al govern espanyol que elimini els obstacles que dificulten l'accés dels joves als programes ocupacionals –programa de Garantia Juvenil–, de manera que es pugui augmentar el nombre de persones inscrites. La petició es va fer a través d'una carta que ahir mateix es va fer arribar al Ministeri de Treball, i els signants van ser el mateix Departament de Treball, els sindicats CCOO i UGT, la patronal Pimec i les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis.

Entre els requisits per poder-se beneficiar del programa de formació i treball es demana, per exemple, no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud; no haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la petició d'entrada o no haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de la sol·licitud.

El consell de direcció del SOC considera inacceptables aquestes condicions i ha demanat al govern espanyol que elimini totes les traves que actualment compliquen el procés d'inscripció, de manera que l'únic requisit sigui “la voluntat del jove que ni estudia ni treballa de participar-hi en el moment de la inscripció”. Per poder accedir a un d'aquests programes s'ha de ser menor de 30 anys i no treballar ni estudiar quan es fa la petició, entre altres punts.

Des de l'inici de la implementació del programa de Garantia Juvenil, durant el segon semestre del 2014, aproximadament 35.000 joves s'hi han pogut inscriure a Catalunya, una xifra, que, segons diu el Departament de Treball, està “allunyada de l'objectiu del govern de la Generalitat d'atendre tots els joves del nostre país, malgrat l'esforç del SOC i de la xarxa d'entitats col·laboradores de difondre i acompanyar els joves en el complicat procés d'inscripció”.

Uns 8.000 beneficiats

Des de la segona meitat del 2014, doncs, prop de 35.000 joves s'han inscrit en el programa de Garantia Juvenil des de Catalunya i se n'han beneficiat uns 21.900, dels quals gairebé 7.900 han trobat feina en el decurs del pla. Les dades de l'atur de l'abril passat situen en 32.193 els joves desocupats menors de 25 anys. A aquests, caldria afegir-hi els que tenen entre 25 i 30 anys.

La Garantia Juvenil és un programa de la Unió Europea dotat amb 6.000 milions d'euros entre tots els estats membres, segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya disposa de 241 milions d'euros fins l'any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona