Economia

Ocupació

Més accidentalitat laboral a la demarcació de Tarragona

Al Camp de Tarragona creix més l'accidentalitat de caràcter lleu, i a l'Ebre, la de gravetat

És la comarca on s'han produït més sinistres entre el gener i l'abril

El sector serveis concentra la majoria d'accidents

La sinistralitat laboral ha augmentat a la demarcació durant el primer quadrimestre de l'any. Segons dades recents de l'Observatori d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, l'accidentalitat a la feina s'ha incrementat en un 10,8% al Camp de Tarragona i en un 0,2% a les comarques de les Terres de l'Ebre, un fet que deixa la pujada global en un 5,5% de mitjana.

A Tarragona, els sinistres que més han crescut han estat els de caràcter lleu (un 10,9% més), mentre que a l'Ebre els accidents que més han augmentat són els de gravetat (se n'ha duplicat el nombre). Amb tot, en cap de les dues zones s'ha registrat cap víctima mortal.

De fet, fins a finals del mes d'abril a la demarcació només s'havia produït la mort d'un treballador al Baix Penedès –a finals de maig va perdre la vida un altre operari del Vendrell–. Aquesta darrera comarca, però, forma part de l'àmbit territorial del Penedès, i per això no es comptabilitza en el balanç de la Generalitat dins del Camp de Tarragona.

Un 66% en els serveis

Segons el balanç de l'observatori, el Tarragonès és la comarca tarragonina on s'han comptabilitzat més accidents: 968. D'aquests, la gran majoria (965) han estat de caràcter lleu i els tres restants, de gravetat.

El segon lloc amb més quantitat de sinistres ha estat el Baix Camp. En total, se n'han registrat 567, 562 de lleus i 5 de greus, la quantitat més elevada de tota la demarcació. El Baix Ebre (3), el Montsià (3), el Baix Penedès (2) i la Conca de Barberà també han registrat accidents greus de treballadors.

D'altra banda, la Terra Alta ha estat la comarca on s'ha detectat menys sinistralitat de tot Catalunya, junt amb l'Alta Ribagorça (14, i tots lleus). El factor poblacional explica aquesta gran diferència entre les comarques.

Una altra variable a tenir molt en compte és l'activitat econòmica on es registren els accidents laborals. Sempre segons dades de l'Observatori d'Empresa i Ocupació, la gran majoria dels sinistres registrats a les comarques del Camp de Tarragona en el primer quadrimestre del 2016 es van produir en el sector serveis (66%). A les Terres de l'Ebre, per la seva banda, el percentatge d'accidents en aquest sector va ser del 48% i la sinistralitat va quedar més repartida amb l'agricultura (21%) i la indústria (19%), dues activitats amb més probabilitat de lesió greu en el cas d'accident.

Menys sinistres a l'Ebre

Tot i l'augment d'incidències, les Terres de l'Ebre són el segon àmbit territorial amb menys sinistralitat (537 accidents) només per sota de l'Alt Pirineu i Aran (220). En canvi, el Camp de Tarragona ocupa la tercera posició d'aquesta classificació (1.921), per darrere de l'àmbit metropolità i les comarques gironines.

LES XIFRES

11
per cent d'augment
d'accidentalitat laboral al Camp de Tarragona durant el primer quadrimestre del 2016.
537
sinistres
a la feina s'han registrat a les Terres de l'Ebre, la segona xifra més baixa de tot Catalunya.

Concentra el 65% dels sinistres

Les comarques gironines han estat el segon territori de Catalunya amb més sinistralitat durant el primer quadrimestre del 2 016. En total, entre gener i abril, s'hi han comptabilitzat 3.062 accidents laborals: 3.042 de caràcter lleu, 19 de greus i un de mortal.

La tercera zona amb més sinistres ha estat el Camp de Tarragona (1.912), i la quarta, les comarques centrals, on se n'ha registrat un total de 1.532. Malgrat que en la majoria de casos han estat incidents lleus (1.524), també se n'han produït de greus (6) i de mortals (2).

Les comarques de Ponent ocupen el cinquè lloc (1.447) i l'àmbit territorial del Penedès, el sisè, amb 1.283 sinistres. Finalment, els dos territoris amb menys accidents laborals del país han estat les Terres de l'Ebre (537) i l'Alt Pirineu i Aran (220).

A nivell percentual, l'àrea metropolitana de Barcelona és la que concentra el 65% de l'accidentalitat. La segueixen, a molta distància, les comarques gironines (10,5%) i els municipis del Camp de Tarragona (6,7%). En canvi, la sinistralitat a l'Alt Pirineu i Aran només representa el 0,7% dels accidents laborals registrats a Catalunya durant els primers quatre mesos de l'any 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona