Economia

ECONOMIA

La UGT crea a Terrassa una coordinadora per impedir abusos en contractacions

Creuen que així tindran més força per defensar condicions laborals i serveis de qualitat i per impedir que els concursos siguin una “subhasta al millor postor”

La UGT ha creat una coordinadora de seccions sindicals de les empreses –externes i municipals– que efectuen els diferents serveis a la ciutadania de Terrassa, com ara els de menjadors escolars, neteja d'equipaments públics i serveis de dependència, entre d'altres, amb l'objectiu de fer-se més forts i poder impedir abusos en les condicions laborals dels seus treballadors promoguts per uns concursos públics que, a parer del sindicat, posen massa èmfasi en quina és la millor oferta econòmica que presenten les empreses i no en altres paràmetres adreçats a millorar la qualitat.

La intenció del sindicat és presentar la coordinadora com més aviat millor a l'alcalde, Jordi Ballart, a la vegada que li mostraran el seu descontentament pels últims processos d'adjudicacions, en especial la polèmica del servei de menjadors, ja que consideren que “es converteixen en una subhasta al millor postor” i no tenen en compte que una millor qualitat o una millora de les condicions laborals pot acabar sent un benefici per a la ciutadania. Segons la UGT, aquest “mercadeig de preus a la baixa” es fa a costa de “precaritzar les condicions de treball” i minvar un salaris que en molts casos ja són de subsistència, amb sous de 600 o 700 euros, explica el responsable de l'àrea interna d'UGT al Vallès Occidental, José Luís Fernández Caballero. La coordinadora de Terrassa és una prova pilot que es vol posar en pràctica per tota la regió metropolitana i amb la qual es vol “fer visible que les licitacions a la baixa són un problema global”. També persegueix l'objectiu de dotar de força grups de petits de treballadors contra grans multinacionals. A parer de Fernández Caballero, és important que hi hagi “sensibilitat social i política” en els consistoris i que s'incloguin clàusules socials i es blindin les mínimes condicions laborals, ja que l'“administració no ha de facilitar la precarització”.

La UGT ha escollit Terrassa perquè és on han tingut més demandes de les seccions sindicals en casos com el procés d'adjudicació del servei de menjadors escolars a la multinacional Serhs Food Area SL, però també per l'adjudicació fallida i que s'ha de repetir dels autobusos, la que s'ha fet a tres empreses diferents dels serveis de dependència –Clece, Suara i Ingesant– i la pròxima sortida a concurs del servei de neteja d'edificis i locals públics. La UGT calcula que tots aquests serveis i els d'empreses municipals aglutinen més de 3.000 treballadors.

LA XIFRA

3.000
treballadors
o més agrupen les empreses privades i les municipals que fan diferents serveis per a l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA