Economia

Fent negoci amb 5 euros

Una quarantena d'emprenedors participen al Business Game, una mena de gimcana pels carrers de Girona per crear una empresa amb ingressos

En dues hores van recaptar 511 euros

L'equip guanyador va recaptar un total de 85 euros venent piruletes solidàries

Quant costa muntar un negoci? Temps i diners. És la resposta correcta. Els emprenedors ho saben prou bé. Doncs ni una cosa ni l'altra tenien la quarantena de joves que van participar ahir al Business Game Crea una Empresa!, una mena de gimcana creativa que va tenir lloc pels carrers de la ciutat organitzada per la Fundació Princesa de Girona. La iniciativa, dirigida per l'empresari i comunicador Pau Garcia-Milà i el formador i consultor en actituds d'alt rendiment Lluís Soldevila, reptava els participants a fer negoci amb tan sols 5 euros a la butxaca i poc més de dues hores. En grups de quatre o cinc persones, els participants van començar a donar voltes per la ciutat per veure qui guanyava més diners a través d'una idea brillant o efectiva.

Com que Girona és eminentment turística, les primeres iniciatives van ser oferir serveis de guia als visitants. El cost és zero, ja que molts dels participants són gironins i coneixen el territori i, a més, de mapes se'n poden aconseguir gratuïtament a les oficines de turisme. Deu minuts de servei a canvi d'un donatiu. Però el negoci no va acabar de rutllar. Els grups turístics, majoritàriament, ja tenien un guia, i els visitants que vénen en parella o en família preferien que no els atabalessin. Així doncs, calia abandonar aquesta idea i buscar-ne una altra. “Cal parar, pensar i decidir”, va dir un dels participants. En direcció al mercat del Lleó un dels grups va pensar en una nova idea de negoci: ajudar les persones que ho necessitessin a fer la compra i dur-la a casa a canvi de la voluntat. Però el temps corria, i per a aquesta iniciativa calia invertir-ne molt. Així que finalment van optar per vendre gotets de fruita als vianants. Una iniciativa que va tenir prou èxit, però potser no va arribar al nivell del grup que oferia abraçades i petons a canvi d'un donatiu per una bona causa. Afectivitat i solidaritat, juntes, és negoci segur. Les noves tecnologies també van ser opció de negoci en la gimcana. I segons l'experiència viscuda, també va sortir rendible i profitosa. Algun grup va oferir piulades al Twitter i fotografies promocionals de la botiga o el negoci a canvi d'uns pocs euros.

Als Borbons, ni un cèntim

Una de les reticències que es van trobar els participants és que alguns vianants es negaven a donar suport a la Fundació Princesa de Girona, pel seu caràcter totalment monàrquic i borbònic.

En total, els vuit grups van arribar a recaptar 511 euros, aconseguint de mitjana un retorn sobre la inversió (ROI) d'un 1.000%. L'equip guanyador va superar els 80 euros. Ho va fer venent piruletes solidàries, que van comprar amb els 5 euros que tenien de pressupost. En van arribar a repartir una cinquantena. Tot i tenir vencedors, els organitzadors del Business Game també van voler premiar un altre equip per la seva innovació. El negoci que van idear oferia aigua a les mascotes dels vianants que transitaven per la ciutat de Girona. Algun turista estava tan satisfet que no només va fer el donatiu corresponent, sinó que també va interessar-se per aprendre el català. Així al final els emprenedors van oferir hidratació canina i classes de català, a canvi d'un donatiu per una acció benèfica. Concretament, els diners guanyats durant tota l'acció, uns 1.022 euros –perquè la Fundació Princesa de Girona va donar 511 euros més dels ja recaptats–, l'equip vencedor va decidir oferir-los a la Creu Roja Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona