Economia

ECONOMIA

Un tap de Francisco Oller en un xampany francès del 1918

La troballa s'ha fet en el marc d'un tast a la Xampanya i tapava una ampolla de Bollinger

L'empresa de Cassà de la Selva, dóna feina a 140 persones i exporta el 75% de la seva producció

Un tap de l'empresa Francisco Oller de Cassà de la Selva que preservava el contingut d'una ampolla de Champagne Bollinger del 1918 es va localitzar fa un parell de setmanes en una degustació internacional que es va fer a la Xampanya. L'empresa també té constància que aquell mateix dia es va degustar una ampolla del 1830 i tot i que el tap també era d'Oller aquest “no és del 1830 perquè es va canviar uns anys més tard”.

Dins la col·lecció facilitada per la Maison Bollinger hi ha també taps del 1946 i el 1954, entre altres. “El fet d'obrir una ampolla i veure que sota la xapa hi apareix el nom d'Oller ens ha satisfet molt”, va explicar ahir el director general de l'empresa, Joan Puig, que va assegurar que aquest tipus de troballa “reafirma el compromís que des dels nostres inicis hem mantingut amb la qualitat en l'elaboració dels taps”. Per Puig és molt important mantenir els vincles d'amistat amb Bollinger atesa la seva fama internacional.

El director general d'Oller va reiterar que “sens dubte el mètode tradicional està contrastat com el millor per preservar les qualitats dels espumosos davant d'altres noves modalitats sintètiques i de dubtosa fiabilitat”.

Per la seva banda, el mestre surer artesà Eduard Mestres, únic “mestre” artesà de Catalunya reconegut per la Generalitat, va destacar que el mètode d'elaboració dels taps del 1830 és molt similar als d'ara. “Era un tap d'una sola peça amb suro natural extremadament bo i avui Francisco Oller elabora aquest mateix tap però en fa una producció limitada d'uns 60.000 al món per a xampany i caves d'alta qualitat”, assegura Mestres.

Oller, que l'any vinent farà 125 anys d'història, disposa de plantes de producció a Cassà de la Selva, on es du a terme el procés complet de fabricació i amb capacitat per produir 280 milions d'unitats l'any; a Reims (França), especialitzada en gammes altes, i a Extremadura, especialitzada en taps per a caves, xampany i espumosos.

Amb una facturació de més de 24 milions d'euros, l'empresa exporta el 75% de la seva producció principalment als EUA, l'Argentina, Austràlia, Alemanya, França, Suïssa, Argentina i Itàlia. Aquest percentatge, però, podria créixer en els pròxims tres anys després del desembarcament que ha fet a diversos països asiàtics (l'Índia, Turquia, la Xina o Indonèsia).

L'empresa dóna feina a 140 persones, un centenar de les quals treballen a l'empresa de Cassà de la Selva.

Francisco Oller aposta també per la innovació. “En aquests moments tenim en marxa vuit projectes, dos dels quals finançats pel CSIC i el Cedeti per trencar el mite que el tap de suro només serveix per tapar i transportar el vi i que es converteixi en un element enològic de l'evolució del vi”, afirma, i assegura que analitzen les transferències d'oxigen entre l'interior i l'exterior de l'ampolla amb l'objectiu “d'elaborar un tap que sigui capaç d'interaccionar amb el vi per millorar el seu buquet i el seu gust”.

LA XIFRA

24
milions d'euros
és la facturació de l'empresa Francisco Oller de Cassà, que exporta el 75% de la producció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona