Economia

Endesa ja controla un líder de renovables

L'operació per la qual es queda el 60% que li faltava d'Enel Green Power ha estat de 1. 207 milions

La falta d'atípics redueix els beneficis del grup un 8,5% fins al juny

Endesa ha tancat l'adquisició del 60% d'Enel Green Power España, el quart operador del sector espanyol de renovables, del qual ja posseïa el paquet del 40% restant. L'operació està valorada en 1.207 milions d'euros i converteix el grup energètic presidit per Borja Prado en propietari de 1.706 megawatts (MW) en instal·lacions renovables, majoritàriament eòliques.

D'altra banda, Endesa també va comunicar ahir que entre el gener i el juny va tenir un benefici net de 796 milions d'euros. La xifra, afectada d'una banda per la comparació amb el període equiparable de l'any passat, caracteritzat pels resultats atípics, i per la caiguda dels preus de l'energia, s'ha reduït un 8,5% respecte al mateix tram del 2015, segons van confirmar ahir portaveus de la multinacional energètica. La mateixa font va puntualitzar, no obstant això, que si es descompta l'efecte extraordinari de l'operació de permuta de drets de CO2 que va fer a principi de l'any passat, el benefici net hauria augmentat un 7,9%.

Pel que fa a la xifra de negoci, els ingressos en el període estudiat van ser de 9.203 milions d'euros, un 10,8% menys. La caiguda es va deure principalment a l'esmentada baixada de preus registrada per la gran producció eòlica i hidràulica, i també al fet que el 2015 es va registrar un l'esmentada operació de bescanvi de CO2 que va reportar 184 milions.

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, va destacar la bona posició de la companyia de cara al futur, gràcies a la seva estratègia en el sector liberalitzat. Per Bogas, bona part de la seva aposta es basa en la integració de les renovables en el negoci de la companyia completant l'esmentada adquisició d'Enel Green Power.

Producció

Quant a la producció elèctrica peninsular en règim ordinari, el grup la va reduir en un 16,8% fins als 24.512 GWh. Les tecnologies nuclear i hidroelèctrica van representar el 72,7% del mix de generació a la Península, contra el 59,7% que van representar per a l'energètica en el primer semestre del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA