Economia

Municipal

Tisorada de 150.000 euros al pressupost d'Arenys de Mar

L'Ajuntament incompleix l'objectiu de despesa i haurà d'aplicar un pla econòmic a dos anys per restablir els comptes

JxA critica que la mesura pretén desacreditar la feina del govern anterior

L'Ajuntament d'Arenys de Mar s'haurà d'estrènyer més el cinturó i fer front enguany a una retallada de 150.000 euros en el pressupost. El motiu és que no s'ha acomplert l'objectiu de despesa de l'any passat i en la liquidació es va superar el límit en poc més de 72.000 euros, dels quals 28.500 són computables al mateix consistori i més de 44.000, a la ràdio municipal. El regidor d'Hisenda, Ramon Vinyes (PSC), va explicar ahir que per llei s'ha de posar en marxa un pla econòmic de contenció que obligarà a aturar totes les inversions previstes i, per tant, només es portaran a terme aquelles que tinguin un caràcter urgent i justificat. Tot i que la tisorada és generalitzada en totes les àrees, el govern d'Arenys de Mar va insistir a dir que l'única que no es tocarà és la de Serveis Socials.

Vinyes admet que al desviament pressupostari d'aquests 72.000 euros, s'hi han d'afegir altres despeses que inicialment no estaven previstes en els comptes i que ara s'hauran d'assumir, com ara les factures de l'empresa que fa la recollida selectiva, i que pugen a 730.000 euros, i les que s'han rebut i que s'arrosseguen de l'exercici anterior que tenen un import aproximat de 108.000 euros més. En aquest sentit, el regidor va assenyalar que en la situació econòmica també hi ha influït les despeses que es van generar arran de la producció de la pel·lícula Laia, de Lluís Danès, que es va rodar a finals de l'any passat al municipi. Una col·laboració econòmica que ha estat envoltada de controvèrsia perquè el govern anterior l'havia atorgat perquè tenia una subvenció compromesa de la Diputació, que finalment mai ha arribat.

El pla, que es va aprovar en un tens ple dimarts a la nit i que es va arribar a suspendre durant una estona perquè el to i la crispació estaven al límit, va deixar en evidència les distàncies entre l'actual quadripartit i l'anterior govern, capitanejat per Junts per Arenys (JxA), que van ser els únics que hi van votar en contra. L'ara principal grup de l'oposició va criticar que la xifra que ha
originat aquest desequilibri era “ridícula” i que es podia haver salvat la situació d'una altra manera com ara retornant factures. “Creiem que de manera voluntària s'ha volgut trencar aquesta regla de la despesa per desacreditar la feina que
vam fer”, va indicar el regidor Xavier Masgrau (JxA), que va defensar la gestió feta.

LA FRASE

Les retallades del pressupost no afectaran les partides associades a Serveis Socials
Ramon Vinyes
regidor d'hisenda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona