Economia

Economia

L'assemblea de Nylstar avala l'acord de reconversió

132 treballadors dels 216 totals, un 83%, van ratificar l'acord entre la direcció i el comitè

L'empresa entrarà en concurs de creditors el 31 d'octubre si no hi ha injecció de capital

L'assemblea de treballadors de la tèxtil Nylstar va ratificar ahir per una amplíssima majoria l'acord que dimarts van establir la direcció i el comitè d'empresa sobre la reconversió de l'ERO d'extinció de contractes per a 155 treballadors en un de suspensió temporal per al conjunt de la plantilla. Exactament 159 treballadors dels 216 del total de l'empresa van participar en la votació, 132 dels quals es van mostrar a favor de l'acord (83%) i 24, en contra (15%), amb 3 vots en blanc. L'acord preveu la reconversió de l'ERO en una suspensió temporal de contracte per a 180 treballadors, que s'aplicaria des del 15 d'agost i fins al 31 de desembre. S'evita així l'acomiadament immediat dels 155 empleats però s'obre l'opció de la marxa voluntària dels treballadors que ho vulguin. També es preveu que la suspensió no afectarà ni les vacances ni les pagues extres. Això hauria de donar temps a la direcció a trobar solucions.

Paral·lelament, l'empresa entrarà en concurs de creditors el 31 d'octubre si no hi ha una injecció de capital i no es pot reprendre l'activitat. L'acord també estableix que fins que s'iniciï el concurs de creditors o es produeixi la suposada injecció de capital, l'empresa no podrà vendre actius (immobles, maquinària, terrenys, material immobilitzat...) sense l'autorització del comitè d'empresa. Així mateix, el finançament que l'empresa pugui aconseguir durant aquest període es destinarà amb caràcter preferent a la represa de l'activitat productiva i, després d'això, al pagament de les indemnitzacions i als salaris que hi hagi pendents.

El president del comitè d'empresa, Juan José Rodríguez, va declarar ahir després de la votació que “dintre de tot, aquest acord és l'única solució viable” i es va congratular que la gran majoria dels treballadors l'haguessin avalat. També va manifestar que ara els cal continuar treballant per aconseguir possibles interessats en l'empresa tot i reconèixer que sense concurs de creditors presentat –actualment hi ha un preconcurs– això “és molt complicat”. Rodríguez estima que els queden tres mesos d'una intensa labor de vigilància perquè s'acompleixin els compromisos establerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA