Economia

alemanya

treball

El Bundesbank proposa que els alemanys es jubilin als 69 anys

El banc central alemany alerta que el sistema actual no es sostenible perquè no té en compte que la relació entre jubilats i i treballadors s'ampliarà encara molt més

El Bundesbank, el banc central alemany, proposa, en el seu informe d'agost, allargar progressivament l'edat de jubilació a Alemanya de 67 a 69 anys el 2060. L'autoritat monetària diu que, tot i el bon estat actual de les arques públiques de l'economia més gran d'Europa, “són inevitables nous ajustaments”, per la qual cosa “una vida laboral més llarga no ha de convertir-se en un tabú”.

Així, argumenta que l'allargament de l'edat de jubilació a 69 anys contribuiria a alleugerir la pressió sobre les arques públiques del país per l'envelliment de la població i garantir la viabilitat del sistema públic de pensions. “La confiança en les pensions podria reforçar-se i la incertesa sobre l'estabilitat financera podria reduir-se si els paràmetres de l'edat de jubilació, els nivells de provisions i les taxes de contribució s'ajustessin a llarg termini”, diu el text recollit per Bloomberg.

El banc central alemany alerta que el sistema actual adoptat per la cancellera, Angela Merkel, en la seva primera legislatura (2005-2009) no es sostenible perquè no té en compte el fet que la relació entre jubilats i i treballadors s'ampliarà encara molt més. La darrera reforma de les pensions a Alemanya preveu l'augment gradual de l'edat legal de jubilació de 65 a 67 anys pel 2030, així com una alça de la contribució per part dels ciutadans fins al 22%.

Davant d'aquesta insostenibilitat, el Bundesbank suggereix l'oportunitat d'obrir el debat al voltant de la possibilitat d'elevar fins a 69 anys pel 2060 aquesta edat de jubilació, així com augmentar la contribució dels treballadors al 24% dels seus ingressos bruts per l'augment de l'expectativa de vida i la caiguda de la natalitat en el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona