Economia

Top Sailing Charter ofereix més de 9.500 vaixells de lloguer a tot el món

L'empresa, amb seu a Torroella de Montgrí, s'ha convertit en el primer comparador d'embarcacions de tot l'Estat

Té cinc treballadors

L'empresa Top Sailing Charter (TSCH), amb seu a Torroella de Montgrí, especialitzada en viatges nàutics a tot el món mitjançant internet, posa a disposició dels seus clients més de 9.500 embarcacions, per la qual cosa és el primer comparador de vaixells de tot l'Estat espanyol. “Anualment augmentem la flota perquè cada vegada hi ha més armadors i proveïdors disposats a treballar amb nosaltres”, assegura el gerent de l'empresa, Sergi Alós.

Actualment, TSCH té bases per al lloguer de vaixells a la Costa Brava, però també a les illes Balears, França, Itàlia, Grècia, Croàcia, Turquia, el Carib i Àsia. Però si es vol un vaixell on l'empresa no hi té base fan “tot el possible per aconseguir-lo”.

Top Sailing Charter és una empresa familiar que es va crear el 2008 i que té cinc treballadors. Disposa d'embarcacions per a tot tipus de públic i necessitats “des de navegants consumats fins a persones que mai han agafat un vaixell però que volen gaudir d'una experiència i unes vacances diferents a la mar”. El lloguer d'embarcacions es pot fer amb diferents serveis: només el vaixell “perquè un dels tripulants disposa de la titulació corresponent”; vaixell amb patró professional pels que no tinguin llicència o tinguin poca experiència, i embarcació amb patró i tripulació –normalment dos o tres persones– “que s'ocupen de tot” i així “el client només ha de gaudir de les vacances”. I es pot reservar un veler, un catamarà, una goleta de fusta per navegar a la manera més tradicional i un modern iot.

El lloguer creix

Segons l'informe de previsions sobre l'estat del sector del xàrter nàutic en l'àmbit mundial, elaborat per TSCH, el lloguer d'embarcacions experimenta aquest any un creixement del 15% gràcies al turisme familiar. “El turisme familiar s'ha convertit en el motor del nostre sector; són famílies i grups d'amics els que més demanen els serveis del xàrter, per això es important que sapiguem oferir serveis complementaris adaptats a aquest tipus de client”, comenta Alós.

L'informe assenyala que el perfil d'usuari del sector és majoritàriament el d'un home, d'entre 35 i 60 anys, que comparteix les vacances amb família i amics. Segons les dades recollides, el 50% és de nacionalitat espanyola i l'altra meitat es reparteix entre argentins, centreeuropeus, nord-americans, sud-americans i australians. Les destinacions amb més èxit entre els turistes de xàrter nàutic són les illes Balears, Croàcia, Grècia, Itàlia i el Carib, tot i que “Panamà, Polinèsia i Austràlia van agafant protagonisme com a destinació de vacances”.

LA XIFRA

15%
És el creixement
del lloguer d'embarcacions d'enguany en l'àmbit mundial, gràcies al turisme familiar.

LES FRASES

Els catamarans per la seva comoditat i espai i les goletes perquè no requereixen grans coneixement tècnics són els preferits
El turisme familiar s'ha convertit en el motor del nostre sector, són famílies i grups d'amics
Sergi Alós
Gerent de Top Sailing Charter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona