Economia

El nou Mercadona de Tremp s'endarrereix

La firma valenciana espera rebre un contrainforme favorable de l'Agència Catalana de l'Aigua, que considera inundable la zona on s'ha d'instal·lar el supermercat

Mercadona no obrirà per Nadal a Tremp, al contrari del que tenia previst inicialment. La cadena de supermercats està pendent de rebre un contrainforme favorable de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que acrediti que la zona on es construirà l'equipament, al costat de la seu de l'Institut Geològic de Cataluya (IGC), no és inundable. El projecte de construcció de la gran superfície fa dos mesos que està paralitzat a causa d'un primer informe negatiu de l'ACA, que considera inundable la zona on s'instal·larà el nou supermercat, on antigament hi havia el barranc del Joncar. Mercadona va presentar al·legacions amb una modificació del projecte, i ara espera de rebre aquest contrainforme, que podria arribar a partir del mes de setembre i que tot sembla indicar que serà positiu. El vistiplau de l'ACA permetria a l'Ajuntament de Tremp aprovar el pla parcial que donaria llum verda a l'aprovació dels diferents projectes i tràmits necessaris per començar les obres.

Amb aquests retards, el nou supermercat no obrirà les portes, amb gairebé tota probabilitat, fins ben entrat l'any 2017, tot i que la voluntat de Mercadona era fer-ho durant la campanya de Nadal d'enguany. Mercadona ha descartat obrir aquest any en curs. Fonts de l'Ajuntament de Tremp han mostrat la seva sorpresa per l'informe negatiu de l'ACA, ja que al costat dels terrenys on hi haurà el nou Mercadona ja hi ha les dependències dels Mossos d'Esquadra i la seu de l'IGC. A més, segons el consistori, l'antic barranc ja està soterrat mitjançant un col·lector de clavegueram.

El nou Mercadona tindrà una superfície total de 3.700 metres quadrats i se situarà en uns terrenys propietat de la Fundació Fiella. Serà el primer centre de la cadena valenciana al Pallars.

El territori, dividit

La construcció de la gran superfície a la capital del Pallars Jussà ha aixecat una certa expectació a la ciutat i a la comarca. La prova són les més de 1.300 persones que han presentat candidatura mitjançant el web de l'empresa per aspirar a un dels 25 nous llocs de treball que oferirà. El procés de selecció de personal, que va començar a mitjan juliol, està ara aturat bo i esperant de novetats. Tot i això, són molts també els trempolins que s'han mostrat en contra de la construcció del supermercat a la ciutat, especialment els petits comerciants. La divisió d'opinions és molt igualada. Una enquesta feta pel diari Pallars Digital el mes de gener reflectia un resultat molt igualat entre els pallaresos que estan d'acord que Mercadona s'instal·li a Tremp (50,2%) i els que no (46%). A la resta (3,8%) els resultava indiferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona