Economia

Natació sincronitzada

Mataró vesteix la natació sincronitzada d'Ucraïna

El centre Eurecat dissenya un vestit de bany que canvia de color en contacte amb l'aigua

Es va utilitzar en els Jocs de Rio, en què l'equip d'Anna Tarrés va ser quart

Una de les imatges més vistoses que han deixat aquests darrers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro ha estat el vestit de bany que duien les components de l'equip de natació sincronitzada d'Ucraïna. Aquesta peça va cridar l'atenció arreu del món, ja que quan entrava en contacte amb l'aigua canviava de color. El vestit de bany en qüestió –anomenat hidrocròmic– va ser fabricat a Mataró, concretament a la seu que hi ha a la ciutat del centre Eurecat. Així, doncs, amb aquest vestit de bany les nadadores ucraïneses, entrenades per la seleccionadora Anna Tarrés, van acabar la competició en quart lloc en la final del torneig olímpic recentment acabat.

“Tot va començar quan Anna Tarrés va acostar-se al nostre estand durant el trofeu de tennis Comte de Godó”, va explicar el director general de negoci d'Eurecat, Miquel Rey. “Tarrés volia aportar una cosa diferent a banda dels exercicis, i això havia de basar-se en el vestit de bany”, va dir Rey, que hi va afegir que, prèviament, la seleccionadora d'Ucraïna havia descartat una altra empresa amb la qual s'havia posat prèviament en contacte per desenvolupar el projecte.

A partir d'aquí, el cronòmetre va començar a córrer i el projecte havia d'estar llest i materialitzat per al gran esdeveniment olímpic. “Vam anar completament contra rellotge, ja que vam començar a treballar-hi al juny”, va comentar Rey, que va voler destacar “la sort que té el sector tèxtil de Mataró, ja que s'hi va involucrar bona part del teixit industrial de la ciutat”.

En aquest sentit, la creació dels vestits de bany va implicar un intens treball d'equip per part de diferents professionals, que van abraçar aspectes com la tecnologia, la gestió, el teixit i el patronatge per fer realitat el producte final. Tot això coordinat per la unitat d'impressió funcional del centre Tecnio, dirigit per Paul Lacharmoise, que va treballar conjuntament amb Tarrés per crear aquest vestit de bany que va permetre realçar la proposta d'Ucraïna en la final de la natació sincronitzada dels Jocs Olímpics, centrada en el tema de l'il·lusionisme.

Una firma líder

El centre tecnològic Eurecat duu endavant projectes de recerca en teixits intel·ligents i wearables que situen Catalunya al capdavant de la recerca en aquest àmbit, que està previst que passi dels 9,7 milions de vendes registrades el 2013 a 135 milions el 2018. Eurecat ofereix servei tant a petites empreses com a mitjanes i grans empreses de tots els sectors. Actualment té instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Mataró, Cerdanyola i Girona, entre altres llocs, a més d'una seu a Brasil.

LA XIFRA

4
Posició
de la selecció d'Ucraïna en els Jocs de Rio vestint els vestits de bany fets per professionals de Mataró.

LA FRASE

Tot va començar quan Anna Tarrés va acostar-se al nostre estand durant el trofeu de tennis Comte de Godó

LA FRASE

Vam anar completament contra rellotge, ja que vam començar a treballar-hi al juny
Miquel Rey
Director general de negoci d'Eurecat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona