Economia

empresa

benefici

El Corte Inglés s'enlaira amb un 34% més de guanys

El grup encadena dos anys de creixement en vendes, després de tancar l'últim exercici amb 15.220 milions de facturació, un 4,3% més

Retalla el deute fins a deixar-lo en 3.834 milions

“Ha estat un any en què s'ha posat a prova la capacitat del grup per remuntar les conseqüències de la llarga crisi econòmica i financera”, va assegurar el president d'El Corte Inglés, Dimas Gimeno, a la junta d'accionistes celebrada ahir a Madrid. El gegant de la distribució espanyola encadena dos anys de creixement en vendes, després de tancar l'últim any fiscal –de març del 2015 a febrer del 2016– amb 15.220 milions d'euros de facturació, un 4,3% més respecte a l'exercici anterior, període en què tots els negocis del grup espanyol van evolucionar de manera positiva.

La junta va aprovar l'informe de gestió i resultats, segons el qual el benefici brut d'explotació (Ebitda) va ser del 10,4% –921,51 milions–, mentre que els fons propis es van situar en els 9.966,38 milions, un 11,4% més, i el flux de caixa (cash-flow), en 680,52 milions, és a dir, un 7,2% més. Van retallar 1.000 milions el deute net del grup per l'entrada de Primefin i queda en 3.834 milions en el tancament de l'exercici, mentre que el deute amb les entitats de crèdit s'ha reduït més de la meitat des del 2012 –ha passat dels 4.514 milions als 1.830.

El grup ha mantingut l'ocupació amb una plantilla de 91.931 treballadors, un 0,5% més que l'exercici anterior, tot i que no s'inclouen els 1.300 empleats que es van acollir al pla de baixes voluntàries per a més de 58 anys. Les inversions es van reduir un 21%, fins als 350 milions, per l'adquisició dels terrenys d'Adif al passeig de la Castellana.

El Corte Inglés Grans Magatzems, Hipercor i Viatges El Corte Inglés, que representen el 87% de l'activitat del grup, es van mantenir com a les àrees que més van aportar al benefici consolidat de la companyia. Durant la junta, Gimeno va avançar que la companyia ja no es planteja la internacionalització de la línia de grans magatzems ni tampoc, per ara, la sortida a borsa del grup, tot i que mantenen la vocació exterior de l'àrea de viatges i Sfera.

LA XIFRA

3
grans magatzems
dels EUA se situen en volum de vendes al davant d'El Corte Inglés, que lidera el sector a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona