Economia

turisme rural

balanç

Ocupacions de fins al 95% en el turisme rural a l'agost

El sector a la Catalunya Central considera que aquest any ha estat millor que el passat, tot i que la “recuperació és lenta”

El sector turístic de la Catalunya Central fa un balanç positiu de l'ocupació d'aquest estiu a les cases rurals. Les cases de turisme rural del territori han registrat ocupacions d'entre el 70% i el 95% a l'agost, i ha estat en les setmanes centrals en què molts dels establiments han vorejat el ple absolut. El mes d'agost ha permès a gran part del sector compensar un juliol “fluix”, en què hi va haver ocupacions d'entre el 50 i el 70%. Consideren que l'agost ha estat millor que l'any passat, malgrat que la recuperació és “lenta”.

La presidenta de l'Associació de Turisme Rural al Solsonès, Pilar Bielsa, ha assenyalat a l'agència ACN que la impressió és que aquest agost ha anat millor que l'any passat, tot i que la millora arriba “molt lentament”. La demanda més intensa s'ha concentrat al voltant de la segona i la tercera setmana, en alguns casos amb plens absoluts en els allotjaments.

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, confirma la recuperació “molt lenta”. Pellicer ha explicat que malgrat tot estan satisfets de les ocupacions a la comarca a l'agost. “Les dues primeres setmanes del mes han estat realment bones, i enguany també la tercera”, ha explicat Pellicer.

Un dels indrets més visitats és el monestir de Montserrat. L'ocupació als dos allotjaments que existeixen ha estat molt similar a la de l'any passat, a l'entorn del 70%.

LA FRASE

Sí que hem notat una mica més d'alegria, més peticions i més moviment
Jordi Pellicer
president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà

El turisme europeu, estable

Els hostalers han notat com l'arribada de clients europeus s'ha estabilitzat, sobretot de procedències com França, Bèlgica i el Regne Unit. Segons el sector, la gran majoria dels visitants que escullen les cases de turisme rural per passar l'estiu a les comarques centrals ho fan atrets pel contacte directe amb la natura i l'exclusivitat i la privacitat que ofereixen aquest tipus d'allotjaments, però també per visitar llocs de gran simbolisme com Montserrat. Es fan estades més curtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona