Economia

600.000 milions més del BCE a la compra de deute

Preveu que el PIB de la zona euro es desplomarà un 8,7% aquest any

El Banc Central Europeu (BCE) augmenta en 600.000 milions d’euros el programa extraordinari de compra d’actius impulsat el març passat per fer front als efectes de la Covid-19 i l’amplia fins a mitjan 2021. En la reunió d’ahir, el Consell de Govern de la institució monetària va decidir incrementar les compres del programa antipandèmia (PEPP), que inicialment preveia gastar 750.000 milions d’euros en compres d’actius fins a finals del 2020, en 600.000 milions, la qual cosa eleva la xifra total fins a 1,35 bilions. A més, la institució assegura que continuarà comprant actius sota el programa antipandèmia “fins que la crisi hagi acabat”.

La cúpula del BCE ha decidit mantenir els tipus d’interès sense canvis, al 0% el d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit.

El BCE preveu que l’economia de la zona euro caigui un 8,7% aquest any a causa de la Covid-19 i que es recuperi el 2021 amb un creixement d’un 5,2%. Segons la presidenta de la institució monetària, Christine Lagarde, “l’economia de la zona euro està experimentant una contracció sense precedents” i, malgrat haver-hi “senyals que ha tocat fons”, avisa que la millora està sent ara per ara “lleu”. Abans de la Covid-19, preveia un creixement del PIB de la zona euro d’un 0,8% per al 2020, que suposa una revisió a la baixa de 9,5 punts. Segons les previsions del BCE, la inflació caurà fins a un 0,3% el 2020 i augmentarà fins a un 0,8% el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia