Economia

Catalunya, la segona en l’adquisició d’assegurances

Només Madrid va superar Catalunya en despesa per persona l’any 2019, segons assenyala un informe del servei d’estudis de Mapfre

Catalunya, amb 1.392,6 euros per persona, és la segona comunitat en què més diners es van dedicar a l’adquisició d’assegurances el 2019, només per darrere de Madrid (1.820 euros), segons l’informe El mercat espanyol d’assegurances el 2019, elaborat per MAPFRE Economics.

La despesa en assegurances per persona a Catalunya representa 40 euros més que la mitjana, que es va situar en 1.352,6 euros per habitant.

Després del creixement en primes registrat en 2018, el sector assegurador espanyol va tenir una lleugera reculada del -0,4% l’any passat. Al contrari del que va succeir en 2018, el creixement dels rams No Vida (del 3,4%) no va compensar la caiguda de Vida (-5,1%). Per tant, l’acompliment del mercat assegurador espanyol en 2019, segons apunten en el servei d’Estudis de MAPFRE, continua alentint-se i separant-se de la tendència expansiva iniciada en 2014 i que va aconseguir el seu màxim recent en 2016.

La crisi sanitària i les mesures de confinament anticipen, segons MAPFRE Economics, una important reculada en el creixement del negoci assegurador espanyol i a nivell global en 2020.

Per exemple, en el segment de No Vida, i en concret en la branca d’automòbil, s’ha produït, a curt termini, una reducció de la sinistralitat i, a mitjà termini, una baixa de la freqüència en sinistres de responsabilitat civil, a conseqüència d’un entorn econòmic de crisi i increment de la desocupació. D’altra banda, el procés de confinament i distanciament social produirà una desacceleració de

l’increment de primes pel descens de les vendes motivat, d’una banda, pel tancament físic dels punts de venda dels agents i, per un altre, pel descens de la venda de vehicles. S’espera, segons el servei d’Estudis, un canvi en la composició de la venda cap a productes més bàsics, amb menys cobertures.

Dins del segment de No Vida, destaca l’evolució de les assegurances de Salut, que ha

augmentat progressivament la seva quota de mercat, fins al 24,4% actual. Van aconseguir els 8.923 milions d’euros en primes, un 4,8% més. En 2019, es va mantenir la tendència dels últims anys cap a la col·lectivització de les assegurances de Salut, ja que les assegurances col·lectives han crescut un 6,4%, en tant que els individuals han augmentat un 3,5%



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA