Economia

CCOO demana a Lloret el rescat del sector turístic

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) va organitzar ahir una taula rodona a Lloret sobre un model de turisme sostenible amb la voluntat de crear un espai “de concertació i de diàleg” per propiciar el canvi, afirma la secretària general del sindicat a Girona, Belén López. “Les empreses i les persones d’aquest sector necessiten un rescat”, va dir ahir al matí durant l’acte a la biblioteca municipal.

López considera que la Covid-19 ha afectat de ple municipis com ara Lloret o Roses, que depenen de la contractació per operadors turístics. Les mesures dels governs no han ajudat prou els afectats del sector perquè o bé “han allargat el crèdit a les empreses, que els haurien de tornar si poden, o bé els empleats no poden aspirar, en alguns casos, a la prestació de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO)”, explica López. “Per això, trobem que la Generalitat, igual que al País Basc, ha de complementar l’ajut”, conclou. CCOO diu que els sectors industrial i d’atenció a les persones són alternatives que s’han de valorar per a la gent del sector turístic que perdi la feina.

En la taula rodona hi van ser presents, entre altres, el president de Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya (Pimec) a Girona, Josep Cornellà; l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i el gerent de l’Associació de Càmpings de Girona i professor del grau de turisme de la UdG, Ward Wijngaert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia