Economia

L’economia de l’eurozona pateix un enfonsament històric amb una caiguda del 12,1%

El PIB espanyol és el més afectat per la pandèmia, seguit del de Portugal, França i Itàlia

L’economia de l’eurozona pateix una caiguda històrica en el segon trimestre del 2020 amb un enfonsament del 12,1% a causa de les mesures de confinament per frenar l’expansió de la covid-19.

L’economia de la zona euro suma així una nova caiguda, després d’haver-ne registrat ja una del 3,6% en el primer trimestre de l’any.

La caiguda del segon trimestre de l’any és la més gran registrada a l’eurozona des del 1995, any en què comencen els registres.

Segons la primera estimació publicada aquest divendres per l’Eurostat, l’espanyola és l’economia més afectada per la pandèmia, amb un enfonsament del PIB del 18,5%.

En el conjunt de la Unió Europea, la caiguda del PIB és de l’11,9%, que se suma a la del 3,2% registrada en el primer trimestre.

Entre les dades dels estats que hi ha disponibles, Espanya és el que registra la caiguda del PIB més important, seguida de Portugal amb una contracció del 14,1%, de França amb una del 13,8% i d’Itàlia amb una del 12,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia