Economia

CaixaBank va guanyar 205 milions fins al juny

El benefici va caure del 67% per la dotació de 1.155 milions per la Covid-19

Preveu que la morositat creixerà a finals d’any

CaixaBank ha tancat la primera meitat de l’any amb un benefici de 205 milions d’euros, 67% menys respecte a un any abans pels efectes de la crisi sanitària. Segons va explicar ahir en roda de premsa telemàtica Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l’entitat, els resultats es veuen impactats per la provisió especial de 1.155 milions d’euros feta durant el període per anticipar-se a les conseqüències que la crisi sanitària pugui tenir en l’economia. En aquest sentit, CaixaBank va fer una dotació extraordinària de 400 milions en el primer trimestre i de 755 milions més en el segon. Gortázar va explicar que el que han fet és “anticipar les decisions dures”. “Perquè podíem, per poder-nos-en sortir sols.”

Els ingressos derivats de l’activitat bancària es van situar en 4.064 milions, 0,5% per sota tot i el context econòmic. El marge d’interessos va ser de 2.425 milions, 2,1% menys respecte al mateix període del 2019, bàsicament pel descens dels ingressos dels préstecs per una disminució del tipus d’interès aplicat, vinculat en part a l’increment de la concessió de crèdits ICO, a la reducció dels ingressos procedents del crèdit al consum i al descens de la corba de tipus.

Gortázar va indicar que no hi ha previsió de realitzar més ajustaments de plantilla, com el del 2019, ni de realitzar operacions corporatives. “El nostre creixement serà orgànic, ens està anant molt bé així”, va dir Gortázar.

Crèdits i moratòries

Fins al 30 de juny, l’entitat havia aprovat 357.488 sol·licituds de moratòria a tot l’Estat, que afecten una cartera de 9.848 milions d’euros (70% de crèdits personals i 30%, hipoteques) i Gortázar destacava que ja se n’estaven recuperant els pagaments. Amb tot, la ràtio de morositat s’ha situat en el 3,5 i l’entitat creu que acabarà l’any entre el 4 i el 5%. “Creiem que en el tercer i el quart trimestre, sobretot, començarà a créixer”, va assumir el conseller. “Tindrem morositat en el sector empresarial i no de gran pes en el sector del consum”, va dir.

Pel que fa a les línies ICO Covid-19, CaixaBank ha realitzat 164.370 operacions per un import de 13.726 milions d’euros. De l’inici de l’estat d’alarma al 30 de juny, CaixaBank també ha concedit 32.500 milions d’euros al sector empresarial, al marge de les línies ICO.

D’altra banda, l’entitat va comunicar ahir la venda del 29% de la companyia Comercia Global Payments, de gestió de pagaments a comerços, per 493 milions d’euros a l’empresa nord-americana Global Payments, que ara en té el 80%, contra el 20% de CaixaBank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona