Economia

Direcció i sindicats trenquen les converses a Nissan

Dimarts, data límit perquè la plantilla accepti l’última proposta del grup, que els treballadors veuen insuficient

Direcció i treballadors de Nissan van constatar ahir el trencament de les negociacions que haurien de definir les condicions de sortida dels treballadors arran de la decisió de la multinacional nipona de tancar les tres plantes que té a Catalunya. Dissabte de matinada l’empresa va presentar la seva última oferta, que va ser rebutjada per la plantilla ahir al matí, durant una assemblea celebrada a Montcada i Reixac en la qual, protegint-se com podien d’un sol abrusador, més de mig miler de persones van denunciar no tan sols la insuficiència de la proposta de la direcció sinó que van reiterar la intenció de presentar una demanda col·lectiva als jutjats per impugnar els tancaments de les fàbriques.

Entre altres objeccions, els representants laborals van criticar l’oferta d’indemnització que Nissan ha presentat per als treballadors que tenen entre 50 i 55 anys, un tram que no preveu prejubilacions i que resulta crític per a la recol·locació dels treballadors. Els sindicats també es van plantar davant del fet que l’empresa no sols no descarta sinó que dona per fet que hi haurà acomiadaments abans de clausurar les plantes en la data prevista, en principi a final de l’any vinent, per tal de “gestionar l’excedent” de 660 treballadors a partir del gener. Una altra reivindicació dels treballadors és que Nissan, en virtut del pes, la presència i el suport públic que ha tingut aquests anys, s’impliqui molt més en el pla de reindustrialització de les plantes per tal de rescatar el màxim d’empleats en la companyia o companyies que rellevin la multinacional.

L’assemblea d’ahir també va decidir continuar la vaga indefinida que van començar ja fa tres mesos per reclamar una solució a un conflicte agònic que es va anar empitjorant durant molts mesos abans del seu esclat la primavera passada.

El comitè d’empresa va denunciar que Nissan “imposa” la seva voluntat, començant per les dates. La direcció ha fixat dimarts com a dia límit per a una resposta, un cop finalitzat el període de consultes de l’ERO. D’aquesta manera les dues parts se sotmeten a un torcebraç, ja que, si bé a Nissan no li interessa una sortida traumàtica, una falta d’acord amb la plantilla pot fer que l’empresa acabi tancant l’ERO oferint els vint dies per any treballat que prescriu la llei com a mínim i deixi les condicions en mans d’un jutge.

LA FRASE

És una vergonya que una empresa que ha utilitzat fons públics deixi més de 25.000 famílies sense feina
.
Miguel Ruiz
Secretari general de Sigen-USOC a Nissan


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia