Economia

L’índex de producció industrial a Catalunya remunta respecte al maig però encara cau un 10,3% interanual

Al conjunt de l’Estat el descens va ser del 9,6% tot i que la variació respecte el mes anterior creix un 14%

L’índex de producció industrial a Catalunya va caure un 10,3% al juny respecte fa un any, segons dades provisionals de l’INE.

Tot i la taxa negativa, va recuperar vint punts percentuals respecte al maig, quan la variació interanual va ser del 30,3% pels efectes de la pandèmia. Es tracta d’una xifra set dècimes inferior a la mitjana de l’Estat, on l’IPI va registrar un descens del 9,6%.

Segons l’INE, al juny ja es constata una recuperació de l’activitat a l’Estat. El major dinamisme respecte al maig va ser a la indústria dels béns de consum durador (38%) i en la de béns d’equip (30,9%) que van ser les que van retrocedir més durant el confinament.

En termes globals, la variació mensual entre els mesos de juny i maig a l’Estat va ser del 14%.

En canvi, la confecció de les peces de vestir i altres indústries manufactureres van registrar els majors descensos interanuals, amb un 34,2% i un 27,5%, respectivament.

D’altra banda, les indústries extractives, amb un 11,2% més, i la fabricació de productes farmacèutics, amb un 10,7%, van incrementar la seva producció respecte al juny del 2019.

Respecte el primer semestre del 2019, la indústria va registrar una baixada del 15,2%, els béns d’equip durador un 26,1% i els béns d’equip un 23,9%.

Per contra, els majors descens van ser pels béns de consum durador (26,1%) i dels béns d’equip (23,9%), mentre que els béns de consum no durador (-9,2%) són els van resistir millor la crisi.

Per comunitats, l’única on va augmentar la producció industrial respecte fa un any va ser la de Múrcia, amb un increment del 5,8%, mentre que la resta van registrar xifres negatives.

Les pitjors dades es van registrar a les Illes Balears, amb un descens del 29,3%, seguida d’Extremadura, amb un 21,6%, La Rioja, amb un 19,7% i Astúries, amb un 17,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia