Economia

economia

La crisi de la Covid-19 es deixa sentir en l’IPC, que cau al -0,8%

L’índex de preus de consum (IPC) a Catalunya va caure vuit dècimes al juliol respecte al mes anterior i es va situar en un 0,8% negatiu interanual. Segons les últimes dades publicades ahir per l’institut estadístic espanyol, l’INE, en aquest descens hi van influir especialment els preus dels combustibles, l’habitatge i els subministraments de la llar, sense oblidar els de les activitats vinculades al turisme, com ara els hotels, cafès i restaurants, on els preus van retrocedir un 1,2%.

En canvi, l’evolució a l’alça més significativa en els preus es va produir en l’alimentació, que es va encarir un 2,3%; l’educació, (1,1%) i la moda i el calçat (1,1%). Des que va esclatar la crisi de la Covid-19, Catalunya acumula quatre mesos consecutius en deflació. Mentrestant, al conjunt de l’Estat, l’IPC va caure nou dècimes al juliol respecte al juny i va situar la taxa interanual dues dècimes per sobre del català, concretament en un 0,6% negatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia