Economia

JOSEP BURGAS

PRESIDENT DEL COL·LEGI D’AGENTS COMERCIALS DE GIRONA (COACG)

“Volem incorporar dones al gremi”

“Hi ha sectors que viuen moments preocupants”

“En aquests moments, però, hi ha empreses que es reinventen i contracten agents per vendre els productes al carrer”

El Col·legi d’Agents Comercials de Girona (Coacg) ha iniciat una campanya per fomentar la incorporació de les dones en el gremi, perquè “històricament sempre ha estat una professió d’homes”. En el conjunt de l’Estat, només un 11% de les persones que treballen en el sector són dones. Josep Burgas explica que la crisi econòmica derivada de la Covid-19 està afectant els diversos sectors amb els quals treballen, però, així i tot, algunes empreses han fet nous contractes, “perquè ara, amb la crisi, les empreses s’han de reinventar i posen gent al carrer per vendre els seus productes”.

Des del col·legi heu iniciat una campanya per incorporar dones en el sector?
La campanya es fa en l’àmbit de tot l’Estat espanyol, a través del Consell de Col·legis Comercials d’Espanya, que abraça el 50% dels col·legis que hi ha a tot l’Estat. Sols un 7% dels agents comercials de la demarcació són dones (a escala estatal, aquest índex és de l’11%). Des del col·legi busquem empreses que necessitin dones per treballar i dones que vulguin treballar d’agents comercials. La campanya l’acompanyem d’una sèrie d’avantatges com ara no haver de pagar la quota mensual durant sis mesos al col·legi. Posem en contacte les dones amb empreses que en busquin i fins i tot les podem acompanyar els primers dies a visitar clients.
Per què no hi ha dones que vulguin fer d’agents comercials?
És històric. Sempre ha estat una professió d’homes. Però ara sembla que comença a canviar. La campanya s’havia d’iniciar entre finals del 2019 i principis d’aquest any, però va venir la pandèmia i tot va a poc a poc. Hi hem de treballar molt. A banda de les dones, també fem una campanya per la incorporació de joves en el sector.
Fa unes setmanes, des del col·legi van fer de mediadors per trobar agents comercials per a empreses. S’estan fent contractes amb aquesta crisi?
Nosaltres fem de mediadors entre les empreses i la gent que busca feina en aquest ram. I ara, amb la crisi, les empreses s’han de reinventar i posen gent al carrer per vendre els seus productes. I és en aquest moment que nosaltres hem de posar més èmfasi per ajudar els agents comercials. Entre les empreses que buscaven gent, n’hi havia del ram dels productes d’higiene vinculats a la prevenció de la Covid-19, però també d’altres sectors com ara alimentació, assegurances, consultoria i serveis financers, seguretat i telecomunicacions, i turisme i oci, entre d’altres.
Com estan les empreses que treballen amb agents comercials amb la pandèmia?
En general, malament, perquè hem estat molt temps aturats, però nosaltres toquem molts sectors i n’hi ha, com en el cas de l’alimentació, que estan treballant malgrat que els hagi baixat la facturació, perquè la gent compra productes més econòmics; la construcció també ha baixat molt i molt, perquè no hi ha obra i l’única cosa que es fa són reformes. Hi ha empreses que viuen moments preocupants, amb descensos de facturació de fins al 50%. El 80% de les empreses gironines viuen del turisme, i el turisme ara passa un moment molt dolent.
Què s’ha de fer per ser agent comercial?
L’única cosa que demanem és un curs de formació de màrqueting i l’aval de dos agents comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia