Economia

El saló d’emprenedors Biz busca reactivar l’economia

El certamen se celebrarà simultàniament al Saló de l’Ocupació, i tindran espais comuns per posar en contacte empreses i treballadors

Estrenen l’activitat firal presencial de l’era Covid

Reactivar l’economia i el mercat laboral i ajudar empreses i professionals a superar la crisi econòmica generada per la Covid i saber quines oportunitats de negoci amaga és un dels grans objectius del saló d’emprenedors Biz Barcelona, que de dilluns a dimecres se celebrarà a la Fira de Barcelona. Com cada any, amb el certamen també es busca posar en contacte el teixit productiu i el talent local, però en aquesta edició compta amb reforços: el Saló de l’Ocupació se celebrarà els mateixos dies i, tot i que manté el seu propi programa d’activitats, tindrà espais comuns amb la fira d’emprenedors. Amb l’entrada d’un o altre certamen, que és gratuïta prèvia inscripció, es podrà accedir a tots dos salons.

Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació estrenen l’activitat firal de l’era Covid a la capital catalana. És, de fet, el primer esdeveniment firal en format híbrid de tot l’Estat. Se celebrarà sota estrictes mesures de seguretat i amb un format mixt: hi haurà activitats presencials però també es podran seguir online nombroses ponències i sessions. Per adaptar-se als nous temps, s’han habilitat eines per interactuar a distància –en directe– amb els ponents o posar en contacte visitants i determinades entitats del saló a través de xats i videotrucades. Per al primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, es tracta de “fer servir totes les eines i recursos per reduir l’impacte de la crisi i contribuir a la reactivació de l’economia de la ciutat”.

Malgrat l’opció en línia, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, va voler deixar clar ahir sobre el Biz: “No és un saló amb 50 o 100 persones presents i una gran audiència digital, sinó a l’inrevés, ja que esperem una gran afluència física, limitada per l’aforament, i complementada digitalment.” De fet, va avançar que la majoria de les acreditacions estan sent per al format presencial, “cosa que demostra les ganes de la gent de trobar-se en un espai físic”. I és que, com va destacar el director general de la fira, Constantí Serrallonga, tot i que la institució ha adaptat alguns dels seus esdeveniments al format digital i el balanç ha estat positiu, el valor afegit d’una fira física és “insubstituïble”.

Com seran les pimes de l’era post-Covid, a càrrec de Josep González, president de la patronal Pimec, o Del negoci tradicional a l’empresa 2.0 són algunes de les conferències que es podran seguir. Simon Dolan, president de la Global Future Work Foundation, parlarà del futur del mercat laboral, i també hi haurà consells per buscar socis en mercats internacionals, trobar els models de negoci més sostenibles o ajudar a fer créixer o consolidar una start-up.

Com que la pandèmia ha obligat les empreses i persones a adaptar-se a una realitat molt diferent, amb noves tendències tecnològiques, socials o d’hàbits, des de dilluns i fins dimecres també es repassaran casos d’èxit impulsats per emprenedors i empresaris. Esment especial es farà als objectius de desenvolupament sostenible, que seran presentats com una excel·lent oportunitat per reactivar l’economia de forma ètica i responsable.

Nexe

En total, la doble cita promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, tindrà més de 260 activitats programades, entre conferències, tallers, sessions d’assessorament i espais de networking.

El Talent Arena serà l’àrea que farà de nexe entre el Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació. Està dirigit a emprenedors, start-ups, empreses, petites i mitjanes empreses i autònoms que volen ampliar el seu equip, i a persones que busquen feina o necessiten reorientar la seva carrera professional. Per facilitar que uns i altres es trobin, es faran ponències en què s’analitzaran quins perfils professionals busquen sectors diversos, com ara el món del lleure, el comerç o l’hostaleria i el turisme. També hi haurà un apartat d’activitats de networking, on diverses empreses presentaran les seves necessitats de contractació i es faran les entrevistes de feina promogudes per la fira Sí i Millor, dirigida específicament al col·lectiu de les persones amb diversitat funcional.

2
fires,
el Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació, sumen esforços per reactivar l’economia.
150
ponents
parlaran de temes com el futur del mercat laboral o com fer créixer el negoci.
260
activitats
hi ha programades, entre conferències, assessorament o ‘networking’.

Nova etapa amb estrictes mesures de seguretat

Biz Barcelona i el Saló de l’Ocupació estrenen el nou protocol de seguretat i prevenció de Fira de Barcelona, elaborat juntament amb la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i l’assessorament de l’hospital Clínic de Barcelona. Espais i sales de conferències àmplies que garanteixin el distanciament físic, intel·ligència artificial per controlar els fluxos de visitants i els aforaments, traçabilitat dels contactes dels assistents, control de temperatura als accessos i sistemes de ventilació i renovació d’aire reforçats són algunes de les mesures que s’implementaran durant la celebració de tots dos certàmens. L’aplicació del protocol serà auditat pel grup KPMG.

Per acabar, per adaptar-se al nou escenari, es combinarà el format presencial al Palau 8 de recinte de Montjuïc amb la retransmissió de conferències en streaming i sessions d’assessorament a través d’una plataforma virtual. Tots els processos d’acreditació, accés i recollida d’informació als estands seran 100 per cent digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia