Economia

economia

Creix la distància entre el preu de fruita i verdura i el que rep el pagès

La diferència entre el preu que paga el consumidor i el que rep el pagès pels productes agroalimentaris s’ha incrementat un 47% des del març, coincidint amb la pandèmia, però també arran de la modificació de la llei de la cadena alimentària per part del govern espanyol. Alhora, el preu percebut pel productor va acumular caigudes del març al juny, per donar pas a una certa estabilització al juliol, segons estadístiques d’Eurostat. Unió de Pagesos considera que la llei de la cadena alimentària “no és útil” i reclama canvis per fer-la realment efectiva, ara que se n’haurà de convalidar la reforma al Congrés. El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, defensa la necessitat que s’hi introdueixin millores perquè els productors cobrin per damunt dels costos de producció i per evitar que la gran distribució i intermediaris “es puguin posar diners a la butxaca a costa dels consumidors”. L’organització també demana que la llei incorpori mecanismes per regular la venda a pèrdues i que permetin quantificar els costos reals de producció. UP també reclama al Departament d’Agricultura que posi en marxa els observatoris de preus per a la resta de sectors que encara estan pendents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia