Economia

El Banc d’Espanya demana un ús “adequat” dels fons europeus i proposa destinar-los a finançar reformes estructurals

Hernández de Cos avisa que la recuperació és “incerta” i la crisi ja provoca “danys estructurals”

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha remarcat que cal fer un ús “adequat” i “a temps” dels fons europeus de recuperació.

El govern espanyol presentarà dimecres el seu pla i Hernández de Cos ha proposat que es destinin recursos no només a finançar projectes d’inversió, que tinguin “capacitat de transformar l’economia i elevar la seva capacitat de creixement”, sinó també a reformes estructurals.

En una compareixença al Congrés aquest dimarts, el governador del Banc d’Espanya ha defensat que cal finançar els “costos de transició” que sovint “paralitzen la mateixa reforma”.

Hernández de Cos ha insistit en la necessitat de fer “modificacions estructurals” en el funcionament de l’economia espanyola que exigeixen “consensos molt amplis” i “perspectives de llarg termini”. Les reformes estructurals són “fonamentals” i han d’anar acompanyades de consolidació fiscal per sanejar els comptes públics i reduir el dèficit públic, ha afirmat.

La consolidació fiscal només s’ha d’iniciar un cop la recuperació econòmica sigui “sòlida” però cal dissenyar-la ja, ha dit. Mentrestant, cal “mantenir els estímuls” i el suport a empreses i treballadors però de forma “més focalitzada”.

El governador del Banc d’Espanya també ha apostat per injeccions temporals de capital o ajudes directes a empreses en lloc de crèdits per no deteriorar més la solvència així com facilitar la reestructuració de l’endeutament. Pel que fa als treballadors, ha dit que cal posar èmfasi en les polítiques actives d’ocupació i impulsar la formació per adaptar-se als sectors de futur.

“Danys estructurals”

Hernández de Cos ha avisat que la crisi del coronavirus, per molt que sigui “temporal”, està deixant “danys estructurals” en l’economia. La recuperació serà “incerta” mentre no hi hagi vacuna així com “incompleta” i “desigual”.

Pel que fa a les fusions bancàries, Hernández de Cos ha reiterat que encara veu marge per més fusions bancàries i ha insistit en la recomanació de prudència a l’hora de repartir dividends per consolidar la millora de la solvència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona