Economia

La Cecot exigeix més equilibri entre sanitat i economia

Lamenta que, mentre que el govern manté una interlocució constant per temes de salut, el diàleg amb les organitzacions empresarials no funciona

El programa Reempresa salva 38 negocis

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, critica “el desequilibri” del govern a l’hora d’atendre “les urgències sanitàries en comparació amb les de l’activitat econòmica”. Abad, segons recull l’agència ACN, lamenta que, mentre que la Generalitat manté “una interlocució constant” per temes de salut, el diàleg “imprescindible” que hi ha d’haver amb les organitzacions empresarials “no funciona prou bé”. Per això, insta el govern a buscar “millors oportunitats perquè hi hagi activitat econòmica” i es mostra clarament en contra d’un possible confinament de cap de setmana. “Hem de demanar i exigir la responsabilitat de cadascú com a ciutadà, però hem de poder respectar que hi hagi mobilitat, també el cap de setmana”, hi afegeix Abad. Abad ha lamentat que, tot i que els empresaris s’han “esforçat” a l’hora de complir els protocols de seguretat, això no s’ha traduït en “oportunitats que permetin que hi hagi activitat”.

38 empreses

La patronal Cecot va renovar ahir el conveni amb la Diputació de Girona per continuar estenent el programa Reempresa a les comarques gironines. La iniciativa va néixer el 2013 per posar en contacte aquells empresaris que no poden continuar l’activitat amb emprenedors interessats a adquirir els seus negocis. “La prioritat és que hi hagi relleu i se salvin empreses”, ha dit Abad.

Aquest 2020, a la demarcació, el programa ha permès salvar 38 negocis i mantenir 50 llocs de treball associats, a més de generar una inversió induïda de 2,5 milions d’euros. I d’ençà que Reempresa es va implantar a la demarcació, s’ha evitat el tancament de 277 empreses, s’han salvaguardat 682 llocs de treball i s’ha generat una inversió induïda de 10 milions d’euros. El director del centre Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, ha explicat que el programa permet “fixar llocs de treball al territori”; perquè, de fet, la majoria de les transaccions són de pimes. Ha dit que la taxa de supervivència dels negocis és elevada, perquè fins a un 87% perviuen després de tres o cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA