Economia

Exalumnes units per fer aflorar casos d’abusos

Deu homes d’entre 20 i 50 anys acusen el seu exprofessor de bateria de tocaments

Una desena d’exalumnes de bateria, d’entre 20 i 50 anys, s’han unit per trencar “tabús” i fer aflorar més casos d’abusos sexuals que hauria comès el seu professor. El cas ja està sota investigació judicial després que sis dels homes presentessin denúncia. Acusen el professor de bateria d’haver-los fet tocaments durant la seva adolescència, aprofitant que els feia classes particulars. Ara els exalumnes han decidit crear una xarxa de suport per trobar-se i compartir emocions. A més, han obert un perfil d’Instagram per poder arribar a altres possibles víctimes. Creuen que hi hauria més persones que haurien estat víctimes de tocaments, però que no s’han atrevit a fer el pas. El jutjat d’instrucció n. 2 de Girona està pendent de resoldre si envia el professor de bateria a judici.

Una de les víctimes, Isaac Jover, ha explicat que el cas es va destapar quan ell i un altre exalumne del professor van denunciar-lo pels abusos sexuals que haurien rebut a les seves classes. En el moment en què el cas va ser publicat als diaris, el nombre d’afectats va créixer i els homes van decidir trobar-se per “crear un espai on compartir experiències”.

Aquestes trobades també es van convertir en un lloc on “aprendre a gestionar les emocions” que s’havien generat durant els abusos i en situacions posteriors. Els afectats han creat un correu electrònic ([email protected]) i un perfil d’Instagram (victimesdeljbb_despertagirona) amb l’objectiu que altres víctimes expliquin els seus casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia