Economia

Els autònoms clamen ajuts efectius per resistir la pandèmia

Uns 50 empresaris del comerç i la restauració es van concentrar ahir davant l’ajuntament de Girona

Una cinquantena d’empresaris de les comarques gironines, principalment del comerç i la restauració, es van concentrar ahir davant l’ajuntament de Girona per protestar contra les restriccions i la falta d’ajudes efectives per afrontar la pandèmia. Durant la concentració, es van poder llegir cartells com ara “Les vostres ajudes són una merda”, “Els carrers estan morts perquè també ho estan els negocis”, “Reclamem quotes justes!” i “Ja n’hi ha prou!”, i també s’hi van sentir crits com ara “Sense ingressos no podem pagar”, “Si nosaltres no treballem, vosaltres no cobreu” i “Donem molts diners a l’Estat; per què ara ens deixen a l’estacada? Si us plau, ajudeu-nos”. Van clamar, i molt, contra les administracions, i un dels concentrats va tirar petards, va cremar una foto del conseller El Homrani amb la paraula botifler i va llançar un parell d’ous contra la façana del consistori. La concentració es va convocar per les xarxes socials, després de la que ja havia tingut lloc dijous passat.

Els autònoms critiquen que se’ls està escanyant i abocant a la ruïna i reclamen que les solucions no siguin allargar crèdits o ajornar pagaments. “És matemàtica pura: no podem continuar pagant el cent per cent quan els ingressos ens han caigut entre el 40% i el 59%”, va criticar Noelia Varo, propietària d’una botiga d’animals de l’Escala.

En aquest sentit es van pronunciar tant la venedora ambulant Rosa Maria Martínez –“no arribem a tot, o mengem o paguem impostos”– com Albert Estarriola, propietari d’una botiga de roba al Barri Vell de Girona, que va reclamar més sensibilitat per part de les administracions. “Nosaltres treballem a mig gas, però hem de fer el cent per cent dels pagaments”, va dir.

També s’hi va concentrar la propietària del restaurant Maràngels de Sant Gregori, Eva Márquez, que va explicar que el nombre d’àpats ha caigut en picat, i que fer servei a domicili tampoc els surt a compte. Així mateix, va criticar el desgavell amb les ajudes de 2.000 euros per als autònoms: “Va ser denigrant; semblàvem gallines barallant-nos per engrunes.”

LA FRASE

Nosaltres treballem a mig gas, però hem de fer el cent per cent dels pagaments
Albert Estarriola
PROPIETARI D’UNA BOTIGA DE ROBA DEL BARRI VELL DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia