Economia

Les dones són majoria als equips directius de les fundacions

Les dones són majoria als equips directius de les fundacions catalanes i la seva presència en gerències i direccions generals d’entitats sense ànim de lucre –on ocupen el 59% dels càrrecs– gairebé triplica les dades del conjunt de les empreses del país, que suspenen en igualtat de gènere. És una de les dades de l’estudi que la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) ha fet per analitzar en quins àmbits i nivells hi ha més paritat.

L’informe detecta que on cal avançar més és en la composició dels patronats, l’òrgan de govern de les fundacions, ja que, tot i que les dades són millors que al conjunt de l’economia, les dones encara representen només el 34% del total de membres. Tant per a Eugènia Bieto –vocal de la junta de la CCF, professora d’Esade i experta en iniciativa emprenedora, innovació i lideratge femení– com per al president de la coordinadora, Pere-A. Fàbregas, la causa és històrica, ja que la majoria de fundacions han estat fundades per homes. “Cada cop més, però, quan es necessita renovar les juntes dels patronats, es van a buscar dones o almenys a la llista de candidats ja hi ha paritat”, va assegurar Bieto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia