Economia

Els hotelers demanen molta més flexibilitat

Reclamen que s’afavoreixin els desplaçaments i que s’ajusti el pagament d’impostos i taxes a la situació econòmica

El Grup Costa Brava Centre (GCBC) demana una certa flexibilitat de la mobilitat per possibilitar el desplaçament a un hotel prèvia reserva, a més d’alguna fórmula per afavorir el desplaçament a les segons residències i també que l’horari d’obertura dels restaurants sigui fins a les 11 de la nit.

Segons la presidenta de la Unió, Bàrbara Hallé, cal buscar mecanismes per donar oxigen a les empreses després de l’esforç que s’ha fet. “Ara mateix no ens podem plantejar tenir oberts els restaurants si el cap de setmana hi ha les restriccions de mobilitat que impedeixen que clients d’altres municipis es puguin desplaçar”, va assegurar Hallé. Un esforç que els obliga a demanar crèdits ICO per mantenir les estructures.

A tall d’exemple, un hotel gran ha de fer front anualment al pagament de taxes i impostos que volten entre els 100.000 i els 110.000 euros. Precisament, el president de Costa Brava Verd Hotels (CBVH), Jordi Mias, va demanar també més flexibilitat, tot destacant que només alguns ajuntaments han estat més proactius que d’altres. “Creiem que determinats impostos que ens toca pagar s’han d’ajustar en la mesura del que ens han deixat treballar. Seria un gest”, ha assenyalat Mias. Durant la seva intervenció, el president de l’associació hotelera ha deixat clar que entenen la complexitat del moment, però s’ha mostrat crític amb les disputes polítiques. “Estem pagant els plats trencats, i per això demanem ajudes reals.”

En la línia de Mias, el president la Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, va fer una reflexió que descriu el moment que viu el sector: “Hi ha molts sectors, sobretot el primari, com ara productors, pagesos o pescadors, que depenen en molt bona part de l’obertura dels restaurants. La situació és molt dramàtica, i el pitjor de tot és que ens han deixat sols”, va explicar el president del col·lectiu gastronòmic. Des de l’inici de la pandèmia, les empreses associades al GCBC s’han anat adaptant a les circumstàncies amb l’objectiu de garantir la seguretat però sense renunciar en cap moment a l’oferta de qualitat.

LA XIFRA

100.000
euros.
És el que paga un hotel gran d’impostos i taxes anualment. Els hotelers demanen una proporcionalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia