Economia

La vaga de la neteja de Figueres es manté un dia més

Sindicats i empresa centren l’esforç del primer dia en l’avançament de l’inici de la negociació del conveni d’Ecoserveis

La convocatòria de vaga de recollida d’escombraries, neteja viària, parcs i jardins i enllumenat públic de Figueres no es va aixecar ahir tot i que a la tarda va semblar que les posicions entre els sindicats convocants i l’empresa Ecoserveis s’acostaven. El servei de recollida d’escombraries i neteja viària entrava avui en serveis mínims en els serveis en què no hi havia l’obligació de mantenir-se íntegrament. Així, doncs, segons obliga Treball, aquest matí haurien de quedar nets tots els espais de recollida. Sindicats i empresa van comprometre’s avui a continuar parlant.

La data d’inici de la negociació del conveni va servir per acostar posicions en les negociacions, que es van efectuar intercanviant-se documents entre les dues parts, mai, en tot el dia, fent cap reunió presencial conjuntament. L’empresa va acceptar portar del 15 de desembre al 7 de gener l’inici de les negociacions (el compromís del 15 ja estava per escrit) però els sindicats van reclamar que es portés fins al dia 21 de desembre, cosa a la qual l’empresa es va negar.

El seguiment de la vaga no és majoritari, tot i que els seus efectes puguin donar aquesta sensació. Les xifres de la primera jornada de vaga a Ecoserveis va evidenciar que eren 42 els treballadors que van secundar la protesta, mentre que 22 van treballar i fins a 24 o estaven de baixa o tenien vacances o dies personals. Ahir el sindicat CSIF, amb un sol delegat al comitè, va qualificar la convocatòria de vaga de desproporcionada i se’n va desmarcar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia