Economia

Seat avança en el projecte per fabricar un vehicle elèctric

El president de Seat, Wayne Griffiths, va assegurar ahir que manté “discussions bastant avançades amb el govern espanyol” perquè la planta del grup a Martorell (Baix Llobregat) pugui fabricar un cotxe elèctric el 2025. Griffiths, però, va reclamar a l’executiu presidit per Pedro Sánchez que faci una “aposta decidida per l’electrificació” i que es pugui disposar d’una planta de bateries a prop de la de Seat. En una trobada virtual amb periodistes amb motiu del tercer aniversari de la marca Cupra, Griffiths va avançar que en les pròximes setmanes hi haurà més notícies al voltant d’aquest tema, sense concretar res més. El juliol passat, Seat va presentar un pla d’inversió fins al 2025 de 5.000 milions per a nous projectes i vehicles, i va assegurar que pretenia que Martorell fabriqués automòbils elèctrics a partir del 2025, per bé que va insistir que no podia tirar endavant la iniciativa en solitari. Seat també reclama a l’Estat que impulsi la venda de vehicles elèctrics i híbrids amb ajudes i que habiliti prou infraestructures de recàrrega.

La petició de Seat arriba en un moment en què les administracions busquen un relleu per la marxa, a final d’any, de Nissan de la planta de la Zona Franca, i en què, entre altres coses, es proposa destinar les instal·lacions a fabricar bateries elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia