Economia

Foment veu “a tocar” la sortida de la crisi gràcies a les vacunes

L’inici de la recuperació econòmica ja s’albira i es podrà comprovar d’aquí a pocs mesos, gràcies a la campanya de vacunació i al previsible repunt de la indústria, que al seu torn facilitarà la recuperació del sector exterior, segons Foment del Treball. Durant la presentació, ahir, de l’informe de conjuntura de la patronal, que analitzava les xifres macroeconòmiques del quart trimestre del 2020 i que dona esperances sobre la remuntada, Salvador Guillermo, responsable del departament d’estudis de Foment, va explicar que la sortida de la crisi és “a tocar”, i que així ho auguren els mercats financers. No obstant això, Guillermo va recordar que la superació de la crisi econòmica generada per la Covid-19 està sent “una cursa de fons, tot i que en un principi es va pensar que seria només un esprint”. Guillermo va lamentar que les restriccions, “algunes d’exagerades”, va dir, han afectat moltes empreses, sobretot d’alguns sectors, i que l’Estat hi ha d’injectar ajuts directes, com han fet altres països de l’entorn, perquè el suport dels crèdits de l’ICO és insuficient: “Les empreses han exhaurit la capacitat d’endeutament i ara ja no es tracta de liquiditat, sinó de solvència”, va remarcar Guillermo, que va agregar que a l’Estat “li hauria de caure la cara de vergonya” pels escassos recursos públics que hi ha destinat.

“Cal una política econòmica contracíclica, d’urgència”, va insistir l’expert de Foment, que hi va afegir que les empreses que fan fallida “desapareixen en silenci”, i que si no es posa remei als problemes que estan patint, especialment les de menor grandària, acabarà havent-hi “més atur i més crisi social”, va augurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia