Economia

ALBERT SUÑER VILAGRAN

PRESIDENT DE ROTARY CLUB DE GIRONA

“Els premis Bonmatí es podrien deixar de fer”

Assegura que l’Ajuntament de Girona no hi col·labora econòmicament des de fa sis anys al·legant defectes de forma

És, des de l’1 de juliol passat, el nou president del Rotary Club de Girona, en substitució de Ginés Guillén. Preveu continuar amb els compromisos iniciats per l’antiga junta, de la qual ell també formava part, perquè el president sortint ha de triar amb anterioritat qui l’ha de substituir, i assegura que de cara a l’any vinent preveu celebrar els 40 anys més un de l’entitat perquè “els quaranta no s’han pogut celebrar per culpa de la pandèmia”. Suñer creu que els premis Manuel Bonmatí de periodisme que s’han celebrat a Girona des de fa més de quaranta anys i que tenien la col·laboració de l’Ajuntament de Girona “es podrien deixar de fer” perquè des de fa sis anys el consistori de Girona no els fa “cap aportació econòmica al·legant defectes de forma”.

Què és el Rotary Club?
Som una colla d’amics, majoritàriament empresaris, que ens hem ajuntat per ajudar la gent fent de connectors.
Què vol dir fer de connectors?
Que si detectem una necessitat intentem organitzar actes per recaptar diners o contactem amb persones o entitats perquè els puguin ajudar.
Per la pandèmia s’ha incrementat la necessitat d’ajuts?
La veritat és que la pandèmia ens ha afectat molt perquè tal com estem estructurats no hem pogut fer cap nova activitat ni cap recaptació, però hem complert amb tots els compromisos adquirits, com són la Fundació Girona Est i la Càtedra Autisme de la Universitat de Girona, malgrat que ha afectat moltíssim la nostra caixa, però gràcies als socis sí que hem pogut complir. En canvi, no hem trobat ajut d’altres entitats que havien dit que col·laborarien amb nosaltres i que no ho han fet.
Com ara quines?
L’Ajuntament de Girona amb el premi Manuel Bonmatí de periodisme. Aquest premi fa més de 40 anys que se celebrava a Girona gràcies a la col·laboració del consistori gironí, però fa sis anys que, al·legant defectes de forma, no hem rebut cap mena de compensació ni explicació de per què no ens han donat aquests diners quan el conveni encara és vigent. I nosaltres, menys l’any passat, hem seguit donant els premis. Ens hem sentit molt defraudats. Per això, si la situació no canvia, els premis Bonmatí es podrien deixar de fer definitivament. A Rotary Club Girona som partidaris de promoure la cultura, però hi ha gent que passa gana i hem de decidir. A més, nosaltres no estem enfonsats, però econòmicament estem tocadets. Pensem que hem destinat els diners a bones causes.
Quins són els propers actes previstos per Rotary Club Girona?
Continuar amb els actes compromesos per l’antic president i, per tant, fer un sopar per poder recaptar diners tant per a la Fundació Girona Est com per a la Càtedra Autisme, i celebrar els quaranta anys més un de l’organització perquè els quaranta no els hem pogut celebrar per la pandèmia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia