Economia

Alstom farà a Catalunya 152 trens per a Renfe

Rodalies no tindrà noves unitats fins que se signi el contracte programa pendent

Els responsables de Renfe i d’Alstom van signar ahir el contracte per a la compra de 152 trens de gran capacitat per a diferents nuclis de Cercanías de l’Estat, per un import de 1.447 milions d’euros. Els nous trens es construiran a la fàbrica que Alstom té a Santa Perpètua de Mogoda. Les noves unitats, de 100 metres de llargada, tenen una capacitat d’almenys 900 places, un 20% més que els actuals Civia, i un disseny amb 12 portes a cada banda que minimitzarà el temps de baixada i pujada de viatgers. A més, seran totalment accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i tindran connexió wifi i zones per a bicicletes i cotxets infantils. Aquesta adjudicació, la més gran en la història del ferrocarril a l’Estat, suposa una garantia de càrrega de treball per als pròxims anys a la factoria d’Alstom de Santa Perpètua i comporta també un ambiciós pla de creixement i d’inversió per al centre industrial.

Segons fonts del sector, la incorporació de nous trens a Rodalies de Catalunya està pendent de la signatura del contracte programa entre la Generalitat i Renfe, que encara no s’ha produït. Aquest acord representaria la fabricació de 76 unitats per valor d’uns 700 milions d’euros, que es farien també a la planta d’Alstom a Santa Perpètua.

LA XIFRA

1.447
milions
d’euros és l’import total de la inversió que farà Renfe per fabricar els nous 152 trens a Santa Perpètua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia