Economia

Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo es disparen un 67,5% a Catalunya

En total, es van comercialitzar 985 unitats, de les quals la meitat a Barcelona

Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo es van disparar un 67,5% a Catalunya entre gener i juliol en comparació amb el mateix període de l’any passat, fins a les 985 unitats, segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (Anen).

A la demarcació de Barcelona, es van comercialitzar 558 embarcacions noves, un 60,8% més; a les comarques gironines se’n van registrar 314, un 85,8% més i a la demarcació de Tarragona 102, un 47,8% més. Pel que fa a les comarques de Lleida es van matricular 11 embarcacions davant les 3 del mateix període del 2020. Al conjunt de l’Estat, les vendes van créixer un 12% entre gener i juliol respecte al 2019, fins a les 5.177, i un 36% en comparació amb el 2020.

En alguns mercats, com el de les motos nàutiques i determinats segments d’embarcacions a motor s’estan veient afectats per la falta d’estocs, en l’àmbit internacional, i que ocasiona retards en l’entrega d’embarcacions d’esbarjo. Les empreses esperen que amb el restabliment de la mobilitat i la normalització de la cadena logística aquest any es tanqui en positiu i que el creixement es mantingui el 2022.

Per eslores, creixen tots els segments en l’acumulat de l’any al conjunt de l’Estat. Les embarcacions menors, de fins a vuit metres, segueixin sent les més demanades, amb una quota del 87%. El segment d’entre 8 i 12 metres suposen el 9,8% i el segment d’entre 12 i 16 metres un 3,2% de quota. Les embarcacions més grans, de 16 metres (representen l’1% del mercat nàutic) s’han matriculat 50 untats en el període entre gener i juliol i registren el creixement més gran de l’11,1% en comparació amb el 2019, abans de la crisi de la covid.

Per tipus d’embarcació, els vaixells a motor concentren el 45,8% de la quota de mercat i van créixer un 59%, Les motos d’aigua són el següent mercat amb més demanda, un 26% però amb un creixement més moderat, del 2,4%, per la manca d’estocs. Les matriculacions de velers, en l’acumulat de l’any, són les que més han crescut, fins a un 63%, amb un segment que representa el 8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries