Economia

Damm i El Celler de Can Roca elaboren una cervesa àcida

Amb el nom de Duet i d’estil ‘sour’, incorpora malt d’ordi i raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta

És àcida i es diu Duet –tot i que Jordi Roca proposava el títol de Vi-rra per la seva vinculació amb el vi– i és la primera cervesa que elaboren conjuntament Damm i El Celler de Can Roca. La primera i, segons els representants de Damm, la més difícil que han creat mai. I representa l’estrena de la cervesera en l’estil sour. Un nom, Duet, perquè combina el malt d’ordi i la garnatxa blanca procedent de la Terra Alta, que suposa la culminació de dos anys de treball entre Damm i els Roca. “Volíem una cervesa ben feta i n’hem aconseguit una de molt gastronòmica, molt mediterrània”, explicava Joan Roca, que relatava com la pandèmia els havia donat el temps necessari per fer les proves per poder-la fer. Algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita –normalment fruita vermella– per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca van apostar pel raïm. I, en aquest sentit, el responsable del projecte Esperit Roca, Bernat Guixé, apel·lava a veure “on comença la cervesa i on acaba el vi”.

“És lluminosa, radiant, intensa, fresca, àgil, carregada de vivacitat i de textura sedosa”, deia Josep Roca, afegint-hi: “No sé si és la cervesa més carregada de vida, però jo la veig així.” Segons el sommelier, Duet marida molt bé “amb adobats i salats, també amb marinats i escabetxos i, fins i tot, amb rostits”, i convidava a provar-la al costat d’un pollastre a l’ast o uns calamars a la romana. Duet ja està disponible a la botiga en línia de Damm i els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana vinent es donarà a conèixer a l’estand de Damm del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

LA FRASE

Es tracta de la cervesa més difícil que hem fet
Jaume Alemany
director de Màrqueting, Comunicació i Exportació de damm

Un estil molt antic que ha evolucionat

L’estil sour és molt antic i es remunta a l’origen de les cerveses, quan bacteris i llevats salvatges fermentaven espontàniament sense cap tipus de control de la temperatura ni del procés fermentatiu tot proporcionant notes agres i àcides. L’estil sour ha anat evolucionant i ara és possible controlar els processos de fermentació. A Duet, feta amb most de malt d’ordi i most de raïm garnatxa blanca, se li afegeixen bacteris làctics i llevats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ