Economia

Comerç

Un festiu amb molta gent

Al centre de la ciutat només hi havia la meitat de les botigues obertes

Va tenir moltes visites i les vendes van ser bones

Ahir hi havia molta gent al carrer. Era el primer dia festiu previ a la campanya de Nadal que les botigues podien obrir i que a més coincidia amb l’últim dia del Black Friday en la majoria d’establiments (menys els associats a Girona Centre Eix Comercial, que acaben avui). Però molta gent al carrer no va ser sinònim de moltes vendes “perquè ahir al centre de la ciutat de Girona la gent passejava molt” i no es van veure tantes bosses com els dies anteriors. Tot i ser un festiu d’obertura al centre de la ciutat, només van acabar aixecant persianes la meitat dels comerços i això va provocar que el consumidor no acabés de “tenir clar si estaven oberts o no ” i mirava més que comprava”, segons va comentar ahir la vicepresidenta del Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena.

La valoració que fan del Black Friday als comerços del centre de la ciutat és bona, sobretot divendres i dissabte –la resta de la setmana s’esperava més, però va fer mal temps i no hi va haver gaires vendes–. “Sempre hem de pensar que el comerç de Girona té una àrea d’influència d’uns 70 quilòmetres. Això vol dir que, com que va ploure, molta gent no va acabar venint a la ciutat”, va mantenir la vicepresidenta. En només aquests dos dies els comerciants asseguren que hi ha hagut un increment de vendes d’entre un 40% i un 50% respecte als mateixos dies del Black Friday del 2019. Evidentment no a tothom li ha anat igual. “Hi ha comerciants que ja han notat una davallada respecte a aquesta setmana de descomptes en relació amb la del 2019, i en canvi hi ha qui assegura que està prop del 90% d’increment en vendes”, va dir Ramírez de Cartagena.

Pel que fa a l’Espai Gironès de Salt, ahir també va rebre molt de públic i les vendes, segons va assegurar el gerent del centre, Pau Jordà, “van ser molt bones”. “Per tant, la valoració que fem del Black Friday i del festiu obert “és de satisfacció general, tant pel que fa a la direcció del Centre com pels comerciants”.

I després d’aquesta setmana de descomptes, els botiguers esperen que la campanya de Nadal sigui bona. “Tirem endavant i amb optimisme la campanya de Nadal”, va dir Jordà. I aquest optimisme està provocat bàsicament perquè tant l’Espai Gironès com els botiguers que formen part de l’associació Girona Centre Eix Comercial van tenir bones vendes en la campanya de la tardor i amb xifres superiors a les del 2019. L’únic problema que hi ha en aquests moments és l’increment de casos de Covid i l’amenaça de l’arribada de la nova variant africana, que els comerciants esperen que no provoqui més restriccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia