Economia

El BCE ha mantingut al novembre les compres setmanals de deute per la pandèmia

El Banc Central Europeu (BCE) ha informat aquest dimarts que ha mantingut al novembre les compres setmanals de deute per la pandèmia en 68.085 milions d’euros, un 0,3% més que el mes anterior, (67.855 milions d’euros a l’octubre).

El BCE ha baixat la setmana passada les compres setmanals de deute per la pandèmia fins a 10.742 milions d’euros, un 31,7% menys que la setmana anterior (15.725 milions d’euros).

El BCE ha adquirit fins ara deute per a afrontar la crisi per la pandèmia per valor d’1.547.220 milions d’euros. L’entitat comprarà deute per un total de 1,850 bilions d’euros, almenys, fins al final de març de 2022, amb aquest programa d’estímuls monetaris amb el qual va reaccionar a la crisi per la pandèmia.

La presidenta del BCE, Christine Lagarde, va dir la setmana passada que donaran més orientació sobre la política monetària en la reunió de mitjan desembre.

Lagarde es va mostrar convençuda que el programa de compra de deute d’emergència per la pandèmia conclourà a la fi de març del pròxim any i va dir que el BCE té més instruments.

El governador del Banc Nacional Austríac, Robert Holzmann, ha demanat en una entrevista amb el diari alemany “Handelsblatt” que el BCE es deixi oberta l’opció de pujar els tipus d’interès abans de concloure les compres de deute.

En l’orientació sobre la seva política monetària, el BCE preveu que les compres de deute “finalitzin poc abans que comenci a pujar els tipus d’interès oficials”.

Com altres anys, a la fi de l’any el BCE pararà de manera temporal de comprar deute pel fet que la liquiditat en el mercat és molt més baixa per aquestes dates. L’últim dia de negociació abans de Nadal serà el 21 de desembre.

El BCE reprendrà les compres de bons el 3 de gener de 2022 i no actualitzarà les xifres d’adquisicions el 28 de desembre i el 4 de gener de 2022. La primera actualització de les xifres de compres de deute serà publicada el 5 de gener de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA