Economia

Foment demana que el Congrés no toqui la reforma laboral pactada amb patronals i sindicats

Sánchez Llibre diu que posarà “tot l’esforç” perquè el text no es tramiti com a projecte de llei

També defensa apujar salaris: “La inflació el 2021 s’ha desbocat”

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que no es toqui “ni una coma” de la reforma laboral pactada amb patronals i sindicats i que ara es troba en tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats. En una entrevista al ’Cafè d’idees’ de ’La 2’, el màxim dirigent de la patronal catalana ha dit que posaran “tot l’esforç” per evitar que es tramiti com a projecte de llei. En cas de no aconseguir-ho, ha assegurat que parlarà amb “tots els grups” per mantenir el text consensuat. Sánchez Llibre ha explicat que Foment va apostar per “l’abstenció responsable” dins del si de la CEOE per demostrar les “discrepàncies” que generava el text però ha afegit que a hores d’ara accepten l’acord de la mesa del diàleg social.

“L’economia espanyola necessita la temporalitat”

“Ens hauria agradat una altra reforma laboral, però quan estàs en una taula amb els agents socials i el govern de l’Estat saps que no sempre aconseguiràs els teus objectius i compartim la decisió de la CEOE”, ha dit. En concret, ha detallat que Foment hauria preferit que la reforma laboral aprofundís en la flexibilitat, la seguretat en la contractació indefinida i mesures per reduir l’atur juvenil. “L’economia espanyola té una sèrie de problemes estructurals que necessita la temporalitat”, ha apuntat Sánchez Llibre, que considera que el sector serveis, el turístic o l’agrícola necessiten la flexibilitat. El president de Foment reconeix que la inflació s’ha desbocat i caldria un acord a tres anys perquè els treballadors no perdin poder adquisitiu.

Pel que fa a la relació amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha assegurat que tenen una “relació cordial” però ha admès que hi ha hagut “desavinences” entre ells. “La roba bruta es renta a casa”, ha reconegut Sánchez Llibre. Amb relació a la reelecció del càrrec de màxim dirigent de la CEOE, que es farà aquest any, ha assegurat que no té previst presentar-se a la presidència. “A Foment m’hi trobo molt bé, estic gaudint molt”, ha afirmat, abans d’afegir que s’està pensant revalidar quatre anys més el càrrec. Amb relació als fons europeus, Sánchez Llibre demana celeritat a les administracions i que “es posin les piles” perquè arribin a totes les empreses, grans i petites.

El Govern cal que “repensi” el no a la planta de tancs a Nissan

“No tindria perdó de déu que Espanya desaprofités els recursos”, ha reflexionat en veu alta el president de Foment, que ha finalitzat reclamant a la Generalitat que “repensi” la proposta de crear un centre de manteniment de tancs a l’antiga planta de Nissan a la Zona Franca.

Sánchez Llibre defensa apujar salaris

El president de Foment, Josep Lluís Sánchez Llibre, també ha defensat aquest dilluns apujar els salaris del treballadors tenint en compte els nivells d’inflació, que a Catalunya va tancar el desembre en un 6,1%. “Hem de ser realistes, objectius i responsables, la inflació el 2021 s’ha desbocat”, ha dit el president de la patronal en una entrevista al ’Cafè d’Idees’ de ’Ràdio 4’ i ’La 2’. Sánchez Llibre ha assegurat que “convindria” negociar un increment salarial per als propers dos o tres anys i assolir un acord entre sindicats i empresaris. “No sé el percentatge que s’hauria d’implementar, però estic d’acord en què cal, perquè els treballadors no perdin capacitat adquisitiva”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA