Economia

Catalunya va rebre 5,6 milions de turistes internacionals el 2021

La despesa mitjana per visitant ha estat de 954 euros

El govern confia que el 2022 “certifiqui la recuperació” del sector

Catalunya ha rebut 5,6 milions de turistes internacionals el 2021, un 101,3% més que el 2020.

El departament d’Empresa i Treball ha detallat aquest dimecres que la despesa acumulada dels turistes s’ha situat en 4.955 milions d’euros, una mitjana de 954 euros per persona estrangera.

El total de pernoctacions a Catalunya l’any 2021 ha superat els 52 milions, xifra que suposa un 209% més que l’any 2020 i un 43% menys que l’any 2019. Destaca la marca de Costa Daurada, i per mesos, han estat els de juliol, agost i setembre els que han tingut més pernoctacions.

El turisme de la resta de l’Estat a Catalunya ha augmentat un 115% fins al novembre de 2021. Els viatges que fan els catalans en el segon trimestre de 2021 s’acosten a les dades del tercer trimestre de 2020, però representa un 29% menys respecte el 2019.

El conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha fet públiques les dades aquest dimecres en la inauguració de l’estand de Catalunya a la fira internacional de turisme, Fitur, que té lloc a Madrid.

En una atenció als mitjans, Torrent ha afirmat que el 2021 ha estat el de “l’inici de la recuperació” si bé les xifres encara “estan lluny” de les que hi havia abans de la pandèmia. No obstant això, s’ha mostrat convençut que 2022 serà l’any de la “certificació de la recuperació”.

En declaracions a l’ACN, la directora general de Turisme, Marta Domènech, ha subratllat que el govern està “content” amb les dades perquè suposen una millora en relació amb l’any anterior malgrat “totes les circumstàncies” derivades de la pandèmia. “Estem traient una mica el cap”, ha dit.

En aquest sentit, ha explicat que aquest any el govern vol “recuperar mercats de llarga connectivitat com l’asiàtic” i tenir les portes obertes del mercat nord-americà i llatinoamericà. A més, confia “refermar molt el turisme domèstic”.

Domènech preveu que la confiança que ja han tingut en Catalunya l’estiu de 2021 mercats de proximitat, és a dir “el que arriba en cotxe”, com França, Bèlgica o Alemanya, “anirà creixent” al llarg de 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia