Economia

Recomanen invertir en valors borsaris de qualitat subestimats

GVC Gaesco Gestión recomana els inversors potencials apostar en aquest entorn d’inflació per valors que tenen més opcions de millorar marges a mitjà termini

Per tal de revalorar els estalvis en un entorn d’inflació, GVC Gaesco Gestión recomana als inversors invertir en valors de qualitat i infravalorats, el que s’anomena value.

Com diu Jaume Puig, CEO i CIO de GVC Gaesco Gestión, “en l’actual escenari de recuperació econòmica, inflació, taxes d’estalvi desfermades i finançament barat, tenim uns mercats totalment dicotòmics, amb excesos de valoració del growth, d’empreses en fase d’expansió, i una subestimació del value.” Afegeix que “en la dècada anterior, moltes empreses van recompondre els seus balanços, i ara ens enfrontem a un gran cicle d’inversió empresarial que podria durar fins a una dècada.” Així doncs, en la seva perspectiva, els valors més sòlids i amb més capacitat per millorar els seus marges seran els vencedors. Puig també comenta que els valors cíclics són també interessants davant una inflació sostinguda que espera que s’estabilitzi entre el 2%i el 3% durant els pròxims trimestres. Hom recomana apostar per fons value, els que millor es comporten quan pugen els tipus d’interès, per aprofitar el pèndol del corrent que val del growth al value, tendència que els experts de GVC Gaesco Gestión creuen que ja ha començat i que tindrà continuïtat durant els anys a venir.

A l’hora de posar exemples d’empreses value interessants, Jaume Rey, gestor de GVC Gaesco Gestión, posa com a exemple l’empresa líder en el sector paperer europeu, Navigator, que integra tota la cadena de valor i es pot beneficiar de l’increment de preus. Josep Monsó, per la seva part, apunta a LAR com a una empresa exemple de value en el sector immobiliari, amb un descompte de més del 50%.

El gestor Xavier Cebrián també assenyala la cadena hotelera Meliá, amb una valoració molt superior a la cotització i amb una millora de marges postpandèmia. En aquest mateix sector turístic, Pol Companys destaca les aerolínies en general, on el preu és el factor clau, i concretament Ryanair com a empresa clau en aquest moment.

Pel que fa a la renda fixa, María Morales, responsable d’aquest segment a GVC Gaesco Gestión, creu que davant la normalització de tipus d’interès que s’acosta “cal sobreponderar el crèdit corporatiu davant el deute governamental, en bons d’alt rendiment, bons subordinats financers i bons en euros davant els dòlars.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia