Economia

Unió de Pagesos demana un pressupost específic per a l’agricultura ecològica

Creuen que cal compensar el sobrecost d’aquestes explotacions

Denuncien “confusió intencionada” en la comercialització d’alguns productes

Unió de Pagesos (UP) ha insistit avui que el nou pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica 2023-2027 ha de disposar d’un pressupost específic per a l’agricultura ecològica.

El sindicat agrari ha informat que considera “prioritari” que el nou pla d’acció compensi el 100 % del sobrecost i lucre cessant que té l’agricultura ecològica respecte a la convencional, ja sigui a través d’ajudes a l’agricultura i la ramaderia ecològica, o d’altres com la reducció de la fiscalitat.

Paral·lelament, ha alertat que en alguns sectors ecològics –li, raïm o ous, per exemple– s’han incorporat les “males praxis” que pateix l’agricultura convencional en les relacions comercials amb la cadena agroalimentària, que provoquen uns preus en origen per sota dels costos de producció i que “posa en risc la viabilitat d’algunes explotacions ecològiques”.

El sindicat considera que existeix una “gran confusió intencionada” en la comercialització, en la qual termes com sostenible, natural o certificació controlada “emmascaren els atributs positius dels aliments certificats com a ecològics”.

Així mateix, aquest tipus d’aliments tenen un preu de venda inferior al producte ecològic i, per això, consideren que s’està exercint una “competència deslleial”.

En aquest sentit, UP demana al govern que modifiqui el nom del projecte de Producció Agrària Sostenible i que la producció ecològica en quedi exclosa, ja que, tal com marca la Unió Europea, el sistema de producció ecològic d’aliments “és el més sostenible de tots”.

Destinar més recursos a la recerca, innovació i transferència tecnològica, així com el suport de les administracions perquè mantinguin tot l’esforç realitzat pels agricultors, centrals de compres i empreses són altres de les demandes del sector.

Demà tindrà lloc a Vic (Osona) el II Congrés Català de la Producció Agroalimentària Ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona