Economia

Telefónica crea un centre de dades a Terrassa

L'operadora de telecomunicacions ha triat Terrassa per la seva ubicació i proximitat amb el teixit empresarial

Telefónica invertirà 7 milions d'euros en un centre de dades gestionat (CDG) per allotjar i gestionar les infraestructures tecnològiques sobretot de petites i mitjanes empreses de la ciutat. L'empresa ha triat Terrassa per la seva ubicació i proximitat amb el teixit empresarial.

El nou centre, d'uns 1.200 metres quadrats al barri de Sant Pere, "és important per a les pimes perquè poden externalitzar el servei, s'estalvien espai i guanyen en seguretat", segons va explicar el director de Telefónica a Catalunya, Kim Faura. Un altre dels avantatges és que periòdicament es renoven els sistemes i la tecnologia sense canviar els equips. El centre de dades que estarà operatiu a partir del setembre és la quarta instal·lació d'aquest tipus a tot l'Estat.

El CDG acollirà els serveis tecnològics de les empreses que ho contractin amb servidors de més densitat que els estàndards actuals. El centre donarà feina a 18 persones d'alta qualificació.

Telefónica és un dels principals proveïdors de serveis tecnològics i té com a clients grans empreses que confien una part de la seva infraestructura informàtica a la multinacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.